11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Tamminen ja Nummenpää LET-karsinnan finaalikierrokselle

Noora Tammisen putteri oli sisääntulossa kuumana.

Noora Tamminen (-7) näytti Marokossa pelattavan LET:n karsintafinaalin neljäntenä päivänä parasta osaamistaan. Seitsemän alle oli sunnuntain kovin suoritus, samaan hänen kanssaan ylsivät myös kisan johdossa oleva Thaimaan Ariya Jutanugarn sekä cutin niukasti missannut Italian Martina Migliori Trapani. Tamminen (21:s) nousi upean kierroksen myötä tulosluettelossa peräti 38 sijaa. Hän on ennen viimeistä kierrosta kahden lyönnin turvin niiden 30:n joukossa, jotka tulevat saamaan maanantaina pelioikeuden naisten Euroopan kiertueelle.

”Etuysi oli vähän nihkeää. Putit eivät oikein uponneet, mutta tein pari hyvää paria – se nosti itseluottamusta. Birkkutulitus alkoi heti 10. väylältä. Löin tosi lähelle, ja putit menivät sitten jo vähän kauempaa sisään”, Tamminen sanoi. ”Tästä eteenpäin rennolla fiiliksellä. Mun tavoitteena on nauttia pelaamisesta ja pysyä hetkessä.”

Suomalaisista viimeiselle kierrokselle pääsi myös Elina Nummenpää. Tasaisen varmasti läpi turnauksen pelannut Nummenpää pelasi oikealla hetkellä toistaiseksi parhaimman tuloksensa, 69 lyöntiä. Sunnuntain kierroksen alku oli häneltä kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo. ”Melkoinen startti! Väylältä ohut osuma pitkäksi, josta oli reikään kymmenen metriä. Siitä neljä puttia. Kyllä kädet tärisi sen jälkeen. Tokalla kuitenkin keräsin itseni: hyvä draivi ja hyvä kakkoslyönti par-5:lla, mutta wedgellä kylkkäri griinin yli. Siihen bogi”, Nummenpää kertoi alun vaikeuksistaan.

<a href=Elina Nummenpää ei sortunut, vaikka kierroksen alku oli hankala." src="/wp-content/uploads/2012/12/12121214455589.jpg" width="505">

Elina Nummenpää ei sortunut, vaikka kierroksen alku oli hankala.

”Sen jälkeen olikin sitten ihan hyvää menoa ja oltiinkin aika hyvin lipuilla. Joku taisteluhenki heräsi. Lopussa oli vielä kolmella viimeisellä tosi hyvät birkkupaikat, mutta ne ei uponnu. Huomista ajatellen olisi ollut hienoa upottaa ne, mutta täytyy olla silti tyytyväinen tämän päivän nousuun shokeeraavan alun jälkeen. Ilolla huomiseen, kaikki on kuitenkin vielä mahdollista.” Sijalle 34 noussut Nummenpää (-4) on 72 reiän jälkeen lyönnin päässä 30:n joukosta. Neljännen kierroksen kaltainen tulos veisi hänet mitä ilmeisimmin maanosan ykköskiertueelle…

Nummenpää starttaa maanantaina viidennelle kierrokselle klo 11.30 Suomen aikaa, Tamminen tasan puoli tuntia myöhemmin.

Linda Henrikssonin (92:s) ja Sofia Härkösen (110:s) rutistus ei tällä kertaa riittänyt karsinnan finaalikierrokselle. Tuloksen 73 lyönyt Henriksson (+3) jäi jatkopaikasta neljän lyönnin päähän. Härkönen (+7) olisi tarvinnut sunnuntaina tuloksen 68, jotta pelit Marrakechissa olisivat jatkuneet loppuun saakka.

”Päivä lähti suunnitelmien mukaan. Olin kasin jälkeen jo neljä alle. Sitten sössin par-5:lla tuplan lähipelillä. Takaysillä en saanut birkkuja, ja lopussa niitä tarvitsin, joten jouduin hyökkäämään. Lopussa minulla oli huonoa säkääkin”, Härkönen sanoi.

Henriksson pelasi sunnuntaina Al Maaden -kentällä, muut kolme suomalaista urakoivat Amelkisilla.

Karsinnan ykkösenä jatkava Ariya Jutanugarn (-18) on kolme lyöntiä seuraavana majailevaa britti Emily Tayloria edellä. Namibian Bonita Bredenhann (-16) on kolmantena. Kärkikolmikosta kaikki ovat vielä amatöörien kirjoissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje