Suomi avasi jatkopelit tappiolla - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomi avasi jatkopelit tappiolla

Erik Myllymäki joutui marssimaan klubitalolle kesken merkityksettömäksi jääneen nelinpeliottelun. Kuva: Juha Hakulinen

Miesten maajoukkue kärsi tappion Vanajanlinnan EM-turnauksen avausottelussaan. Kakkosflightissa pelaava Suomi kohtasi torstaina Hollannin, joka oli luvuin 3,5-1,5 isäntiä parempi.

Suomi aloitti ottelun vahvasti ollen kierroksen puolivälissä vastustajaansa selvästi edellä. Matseista neljä eteni Suomen komennossa, ja vain nelinpeliottelu Erik Myllymäki-Lauri Ruuska vs. Michael Kraaij-Rowin Caron oli niukassa hollantilaisjohdossa.

Kotijoukkue piti otteluita vielä 4-1 hallussaan, kun kuusi reikää oli jäljellä. Pian tämän jälkeen tahti kentällä muuttui. Albert Eckhardt (Darius Van Driel) ja Miki Kuronen (Robbie Van West) joutuivat antamaan vastustajilleen periksi.

Kun Kristian Kulokorpi kaatoi Lars Van Meijelin, ja kaksi muuta matsia olivat 18. reiän jälkeen tasan, jäi varsinainen ratkaisu jatkoreikien varaan.

Miki Kuronen hävisi tiukan matsinsa Robbie Van Westille. Kuva: Juha Hakulinen

Miki Kuronen hävisi tiukan matsinsa Robbie Van Westille. Kuva: Juha Hakulinen

Varsinainen niitti tuli Linus Väisäsen ottelussa, kun Jeroen Krietemeijer upotti toisella jatkoreiällä pitkän putin (birdie) sisään.

Tässä vaiheessa Myllymäen ja Ruuskan nelinpelimatsi oli edennyt jo viidennelle jatkoreiälle, mutta se kirjattiin merkityksettömänä tasapeliksi.

”Ottelun alku eteni meidän nuottiemme mukaan, mutta match playn tärkeimmät reiät eivät ole kymmenen ensimmäistä, vaan viisi viimeistä. Me yksinkertaisesti kadotimme momentumin pahimmalla hetkellä. Tämä kävi pelaajille hyvästä oppitunnista”, päävalmentaja Staffan Johansson tiivisti ajatuksensa.

”Olen silti tyytyväinen joukkueen taisteluun, Hollanti on meitä vähän parempi joukkue.”

Hämeenlinnan EM-joukkueturnauksen kolme heikointa maata putoaa ensi kaudeksi kakkosdivisioonaan. Jotta Suomi välttyisi putoamiselta, sen on voitettava molemmat jäljellä olevat ottelunsa. Suomi kohtaa perjantaina Portugalin.

Väisänen: Päästin kaverin ohi tyhmillä virheillä

Linus Väisäsen tappio oli torstaina kohtalokas Suomelle. Kuva: Juha Hakulinen

Linus Väisäsen tappio oli torstaina kohtalokas Suomelle. Kuva: Juha Hakulinen

Tunnelmat Suomen leirissä olivat apeat ottelun jälkeen. Lauri Ruuska ja Erik Myllymäki olisivat halunneet ratkaista ottelun omassa matsissaan: ”Loistava matsi. Hyvää taistelua, ja välillä kävi vähän tuurikin. Harmi, ettei saatu pelata loppuun”, Ruuska sanoi.

Ratkaisevan tappion kokenut Linus Väisänen sanoi ottelun alun sujuneen toiveiden mukaisesti: ”Sitten päästin kaverin peliin tyhmillä virheillä. Raskas tappio tämä oli, ilman muuta.”

Albert Eckhardt oli mietteissään samoilla linjoilla kuin Väisänen: ”Peli oli tasaista, mutta jos antaa vastustajan laittaa vilkun päälle, se menee yleensä aina ohi.”

Miki Kuronen näki positiivisesti oman suorituksensa, mutta totesi kaiken olleen lopulta pienestä kiinni.

Aiinoan voittopisteen tuonut Kristian Kulokorpi sanoi pelin sujuneen irtonaisemmin kuin lyöntipelikierroksilla: ”Oma peli on kulkenut päivä päivältä paremmin. Toivottavasti pystyn jatkamaan voittojen tiellä – pisteitä tarvitaan tulevissa otteluissa.”

Ykkösflightin otteluissa torstain voittajia olivat: Englanti (vs. Sveitsi), Irlanti (vs. Saksa), Skotlanti (vs. Ruotsi) ja Espanja (vs. Ranska).

Marko Kuivasaari 10.7. klo 14.45 (päivitetty klo 18.35)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

  • Oona says:

    Olisiko syytä nostaa (jälleen kerran) naisten menestys (vastaavissa kisoissa toisaalla) ykkösaiheeksi eikä selitellä kerta toisensa jälkeen miesten menestymättömyyttä ?

  • Eki says:

    Mites kun tyryn kirjoituksista oon aina ymmärtänyt, että tän eckhardtin pitäisi olla lähes major-tasoa? Onkohan päätoimittajalla vähän liian sumeat lasit päässään, kun niin subjektiivisia pakkaa jutut olemaan

  • birdy says:

    Hippu on menestynyt urallaan loistavasti tietyissä oikeissa kisoissa ja siksi ansaitsee huomion, jonka on saanut. On saanut suomi-golfin aika ajoin näyttämään eteenpäin menemiseltä. Toisaalta jo tällä iällä pitkiä jaksoja ilman menestyksiä. Taisi itsekin äskettäin sanoa, että ongelmana on tasaisuuden puute. Tämä taasen liittyy hänen tekniikkaansa. Jokainen, joka jollain lailla ymmärtää svingitekniikan perusteet näkee, että Hipun tekniikalla ei tasaisuutta saavutettakaan. Svingi on aivan liian monimutkainen kokonaisuus. Sillä on pärjännyt junnuajat, mutta jostakin syystä tour-tasolle vaadittavaa svingiä ei ole kehitetty. Tätä ei kukaan ammatikseen valmentava ole tohdinnut sanoa ääneen?