Suomen juniorihuiput Vierumäellä Garcian, McIlroyn ja Pettersenin jalanjäljillä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomen juniorihuiput Vierumäellä Garcian, McIlroyn ja Pettersenin jalanjäljillä

Suomi lähtee tavoittelemaan tällä nelikolla menestystä alle 16-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Kuva: SGL

European Young Masters kokoaa maanosan parhaat juniorit taistelemaan EM-mitaleista Cooke-kentälle.

Vierumäen Cooke-kentällä pelataan torstaista lauantaihin golfin alle 16-vuotiaiden EM-kilpailut, eli tutummin European Young Masters. Ikäluokan Euroopan mestaruudesta kisataan 54 reiän lyöntipelissä sekä henkilökohtaisissa sarjoissa että maakohtaisessa joukkuekilpailussa. Käytännössä kaikki Euroopan Golfliiton jäsenmaat lähettävät kilpailuun ikäluokan parhaat pelaajansa.

Entisiin mitalisteihin kuuluvat muun muassa maailmantähdet Suzann Pettersen, Rory McIlroy ja Sergio Garcia. Kilpailu pelataan Suomessa nyt ensimmäistä kertaa, ensi vuonna kisa-areenana toimii Linna Golf.

Suomen joukkueessa pelaavat Leevi Hellberg (Koski Golf), Arttu Kulmala (Aura Golf), Josefiina Anttila (Golf Pirkkala) ja Sandra Palin (Helsingin Golfklubi). Hellberg ja Anttila ovat 16-vuotiaiden lyöntipelin suomenmestareita tältä kesältä, ja kaikilla suomalaisilla on hyvä kausi takanaan. Kisakenttä Cooke on kaikille hyvin tuttu, joten lähtökohdat kisaan ovat erinomaiset.

Joukkueen valmentaja Mikael Mustosella ei ole sijoitustavoitteita, vaan tarkoituksena on saada paras irti jokaisesta pelaajasta. Kaikki suomalaiset ovat arvokisojen ensikertalaisia.

”Kenttä on loistokunnossa ja pelaajat ovat väläytelleet osaamistaan pitkin kesää. EYM on iso juttu pelaajille, rento ensikosketus kansainvälisiin ympyröihin monelle. Joukkuekisa tuo lisäksi extraa ja golfjuhlan tuntua.”

Suomalaisnelikko tunsi toisensa hyvin jo ennestään, ja tiimihenkeä on nostettu myös korttia pelaamalla. Pieni kisajännitys on kasvanut viikon edetessä, mutta treenit ja rutiinit on hoidettu normaaliin tapaan ja kaikki on valmista tulevaa varten. Innoissaan odotetaan myös kotiyleisön edessä pelaamista.

Joukkuetulokseen lasketaan kolme parasta lyöntipelitulosta päivittäin. Jokainen keskittyy omaan peliinsä, mutta kannustetaan ja tuetaan kaveria aina kuin voi. Menestysreseptikin on selkeä:

”Draivit ja wedget ratkaisevat. Wedgellä täytyy päästä lähelle”, Suomen tytöt summaavat.

Suomen nuoret ovat menestyneet Young Mastersissa hyvin 2010-luvulla. Voittoihin ovat yltäneet Albert Eckhardt (2010) ja Elina Saksa (2016) sekä Sakke Siltala (2018) hopealle.

Young Masters-tason kisa on luonnollinen jatke pitkälle arvokisaketjulle, ja se tukee hyvin myös Golfliiton panostuksia nuorten kilpagolfiin.

”Liitto on jo pitkään panostanut nuorten Talentti-toimintaan, ja siksi European Young Masters kotikentällä on hieno tavoite monelle kilpauralle tähtäävälle nuorelle”, kertoo Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen.

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje