Suomalaisten panos ollut pettymys Vierumäellä – CT-kilpailusta muodostumassa yhden miehen show - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Suomalaisten panos ollut pettymys Vierumäellä – CT-kilpailusta muodostumassa yhden miehen show

Roope Kakko sinnittelee Vierumäellä parhaana suomalaisena sijalla T27. Kuva: Getty Images

Vain Roope Kakolla on vielä mahdollisuus taistella kohtalaisen hyvästä sijoituksesta kotiturnauksessa. Marcus Helligkilden syrjäyttäminen kärkipaikalta näyttää yhä työläämmältä.

Odotettu miesten ammattilaisgolfin kotimainen kohokohta Vierumäki Finnish Challenge -kilpailu on osoittautumassa tänä vuonna suomalaisnäkökulmasta isoksi pettymykseksi.

Jatkoon päässeistä neljästä suomalaisesta vain Roope Kakko on kestänyt jollain tavalla kelkan kyydissä pystyttyään parantamaan lauantaina tuloksen 71 myötä asemiaan 11 pykälällä. Kokonaistilanteessa -6 oleva Kakko on jäänyt kärjestä 16 lyöntiä, mutta neljän lyönnin päässä olevat seitsemättä sijaa jakavat kilpailijat ja top 10 -sijoitus olisi espoolaisen omalla hyvällä lennokkaalla pelillä saavutettavissa vielä sunnuntaina.

Sijaa 27 jakava Kakko teki kolmannella kierroksella Cooke-kentällä yhden eaglen, kolme birdieä sekä neljä bogia. Päivän saldo -1 on kelpo, mutta ei tyydyttänyt avauskierroksen jälkeen päivästä toiseen tuloksiaan heikentänyttä ja birdie-hurjastelun jalot taidot omaavaa Kakkoa.

”Tuuli oli oikeastaan se, mitä tilattiin. Oltiin takaa-ajoasemassa, niin tarvittiin tällainen päivä ja olisi ollut ihan skoorattavissa, mutta tänään tuli sen verran lapsuksia tehtyä, etten tuon parempaa skorea saanut aikaiseksi”, Kakko sanoi kilpailun kotisivuilla olleessa uutisessa.

”Tuulessa myös 1,5–2-metriset putit ovat aina vähän vaikeampia”, hän lisäsi.

Muilla karsintarajan selvittäneillä suomalaisilla oli lauantaina vaikeaa.

Oliver Lindell (-2) käytti kierrokseensa 74 lyöntiä pudoten jakamaan 51. sijaa. Heinäkuussa Euram Bank Openissa uransa parhaan Challenge Tour -sijoituksen jaetulla kolmannella tilallaan haalinut Matias Honkala (-1) oli hänkin tänään hukassa: 76 lyönnin kierros käsitti neljän birdien ohella peräti kahdeksan bogia, ja Honkala valahti sijalle T56.

Turnauksen puolivälissä jaetulla 28. sijallaan yllättäen parhaana suomalaisena ollut St. Laurence Golfin amatööri Antti-Jussi Lintunen ei niin ikään saanut lauantaina minkäänlaista otetta peliinsä: birdie-hana pysyi koko päivän suljettuna, mutta bogeja hänen korttiinsa ilmestyi seitsemän kappaletta.

Tennesseen yliopiston college-golfjoukkueen riveissä hyviä otteita esittänyt lyöntipelin SM-kisojen kakkonen joutui tyytymään tulokseen 79, ja putosi jaetulle 64. sijalle kokonaistilanteessa +1.

Rakastan olla mukana voittotaistelussa ja tuntea kaikkea niitä eri tunteita, joita kierroksen aikana kokee, kun on mukana kärkiryhmässä.

Kotiturnaukseen starttasi kaikkiaan 25 suomalaispelaajaa, joista siis 21:n tie nousi pystyyn 36 reiän jälkeen. Kyseessä on viides Cookella pelattava Challenge Tourin kilpailu. Vuosi 2018 kohoaa Kim Koivun voiton sekä Antti Ahokkaan ja Kalle Samoojan top 5 -sijoitusten myötä suomalaisten ylivoimaisesti parhaaksi Vierumäellä. Nyt näyttää uhkaavasti siltä, että tänä viikonloppuna Cookella koetaan täkäläisittäin melkoinen Waterloo.

Marcus Helligkildelle on sunnuntaina tarjolla uran makein voitto. Kuva: Getty Images

Vierumäki Finnish Challengen paalulla jatkaa alusta asti kärjessä huseerannut Marcus Helligkilde (-22), joka käytti kolmanteen kierrokseen 66 lyöntiä. Tanskalaisella on Ruotsin Jesper Svenssoniin (-17) mukavan oloinen viiden lyönnin etumatka.

”Puttaaminen ja draivaaminen olivat tänään hyvää, lähestymiset taas vähän niin ja näin, mutta kaiken kaikkiaan pelasin erinomaista golfia”, Helligkilde kuvaili kierrostaan kilpailun kotisivuilla olleessa uutisessa.

Selvässäkään johtoasemassa pelaaminen ei ole aina niin helppoa kuin miltä se ulospäin saattaa vaikuttaa.

”Sanoin itselleni mielessäni: Marcus, jäitä hattuun, sinä rakastat golfia ja jos vain teet parhaasi ja nautit pelistäsi, sillä ei ole väliä, mikä tulokseksi tulee.”

”Rakastan olla mukana voittotaistelussa ja tuntea kaikkea niitä eri tunteita, joita kierroksen aikana kokee, kun on mukana kärkiryhmässä.”

Hän on voittanut urallaan kolme Nordic Liigan turnausta, mutta Challenge Tourilla voittotili on vielä avaamatta. Sunnuntaina siihen on kuitenkin erinomaiset mahdollisuudet.

”Tiedän, että tulen voittamaan golfturnauksia. En ole vielä siinä onnistunut, mutta olen luottavainen”, Helligkilde sanoi.

Toinen ruotsalainen, Jesper Kennegård (-14) täydentää pohjoismaalaisten hienoa panosta jakaessaan kolmatta sijaa yhdessä Englannin Todd Clementsin kanssa.

Lue seuraavaksi: Koivun ykköstila on Vierumäen CT-kisojen kotimainen kohokohta – menestys ei ole siivittänyt voittajien uraa liekkeihin  

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje