Challenge Tour - Kilpagolf

Oliver Lindellillä sähäkkä aloitus Etelä-Afrikassa: ”Paras rundi yli kuuteen vuoteen”

Oliver Lindell iloitsi torstain esitystään NMB Championshipissä. Kuva: Getty Images

Lindell avasi pelin Port Elizabethin turnauksessa hienolla kierroksella.

Oliver Lindell oli vakuuttavassa iskussa Etelä-Afrikassa Humewood Golf Clubin kentällä käynnistyneessä Challenge Tourin kilpailussa. Hän pelasi NMB Championshipin ensimmäisellä kierroksella upean tuloksen 65 (-7), joka riittää tässä vaiheessa jaettuun seitsemänteen sijaan.

Lindell oli bogittomalla kierroksellaan tehokkaana pitkillä väylillä onnistuen tekemään birdien kentän jokaisella neljällä par-viitosella. Paras vaihe osui etuysin puoliväliin, jossa hän tehtaili kolmen birdien suoran.

”Oli kyllä vahvaa tekemistä tänään, paras rundi sitten Omanin kisan toisen kierroksen vuonna 2017. Mutta ei tässä nyt riemusta vielä hypitä. Ehkä kuitenkin jotain tuli havaittua tiistain reeneissä”, Lindell sanoi.

”Huomenna tuulee ennusteiden mukaan 10–15 metriä sekunnissa, joten haasteita tulee riittämään.”

Lindell pelasi mainitsemansa Omanin CT-finaalin toisella kierroksella tuloksen 65. Hän hääri kisassa pitkään kärjen tuntumassa, mutta heikko päätöskierros pudotti porvoolaisen tuolloin niukasti top 10:n ulkopuolelle.

Hän oli sittemminkin pelannut ennen tätä viikkoa kahdesti tuloksen 65 ja heinäkuussa 2020 Itävallan kisan avauskierroksella tuli lyönnin verran parempi tulos, 64.

Viime syksyn karsinnoissa täpärästi ilman DP World Tourin korttia jääneen Lindellin kausi on käynnistynyt nihkeästi. Hän sijoittui kauden avauksesssaan Kapkaupungin turnauksessa 61:nneksi, mutta karsiutui viime viikon Dimension Data Pro-Amissa selvästi.

Martin Couvra liekeissä

Kauden neljännen haastajakiertueen kisan kärjessä on hurjassa vedossa torstaina ollut Martin Couvra (-11). Hän täräytti 61 lyönnin kierroksellaan kolme eaglea, joista kaksi tuli peräkkäin ja näistä toinen par-nelosella. Ranskalaisella on kahden lyönnin etumatka Ruotsin Björn Åkessoniin, Etelä-Afrikan Neil Schietekatiin ja Australian Hayden Hopewelliin.

NMB Championshipissä ei ole Lindellin ohella mukana muita suomalaisia.

Lue seuraavaksi: Karsintojen pettymyksestä hiljalleen toipunut Oliver Lindell haalii kisabudjetin kasaan pienistä puroista: ”Tiukkaa saada fyrkat kasaan”