[14][27]
Challenge Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkaselle ensimmäinen top 10 -sijoitus yli vuoteen

Tapio Pulkkanen jakoi Delhi Challengessa yhdeksännen sijan. Kuva: Getty Images

Pulkkanen pettyi kun voitto karkasi, mutta hän näki Intian kisassa myös positiivisen puolen.

Tapio Pulkkasen (-16) otteissa ei ollut samanlaista lentoa kuin edellisenä päivänä, jolloin hän pelasi yhden uransa hienoimmista kierroksista. Pulkkanen käytti Intian Gurugramissa käydyn CT-kisan neljänteen kierrokseen 71 lyöntiä, ja päätyi jaetulle yhdeksännelle sijalle.

Neljänneltä sijalta päätöspäivään lähtenyt Pulkkanen aloitti Classic Golf & Country Clubin kentällä birdiellä, mutta sitten käsijarru kytkeytyi päälle. Etuysin loput parista poikenneet reikätulokset olivat kaksi peräkkäistä bogia, ja Pulkkanen valui kärkikamppailun ulkopuolelle.

Takaysi oli Pulkkaselta ehyttä peliä, joka tuotti kaksi birdieä. Kaksi lisää, ja Pulkkanen olisi laittanut vielä kärjen ahtaalle.

”Tänään löin muutaman huonon draivin etuysillä ja olin ongelmissa. Takalenkillä sain juonesta kiinni, mutta en saanut putteja upotettua”, Pulkkanen kertoi.

Ei nyt mitkään hurraafiilikset ole tällä hetkellä, kun sauma voittoon oli olemassa.

Vaikka Pulkkanen olisi Delhi Challengesta enemmänkin kotiinvietäväksi ottanut, sai hän joka tapauksessa saaliiksi ensimmäisen top 10 -sijoituksen pitkään aikaan.

”Ei nyt mitkään hurraafiilikset ole tällä hetkellä, kun sauma voittoon oli olemassa. Tosin ei ainakaan vuoteen taida olla golfkilpailussa tullut top 10 -sijoitusta, että siinä mielessä ihan positiivista”, neljä lyöntiä voiton vieneelle John Parrylle hävinnyt Pulkkanen pohdiskeli.

Edellisen top 10 -sijoituksensa Pulkkanen otti lokakuussa 2022. Hän oli DPWT:n ohjelmaan kuuluneessa Portugal Masterissa tuolloin kolmas.

Pulkkasen ykköstavoite on nousta kauden päätteeksi takaisin DP World Tourille, jonne hän menetti korttinsa viime syksynä. Se edellyttää sijoitusta Challenge Tourin rankingissa 20 parhaan joukkoon. Pulkkanen kiipesi päivitetyllä Road to Mallorca -listalla sijalle 30.

Kahdella ensimmäisellä kierroksella hyvin pelannut kisan toinen suomalainen Oliver Lindell (-10) ei yltänyt viikonlopun kierroksilla omalle tasolleen. Sunnuntain tulos oli 72, ja Lindell putosi jaetulle 36. sijalle.

Ykköstila oli kiertueen rankingin kärkeen siirtyneelle John Parrylle (-20) uran toinen Challenge Tourilla. Ensimmäinen tuli lähes 15 vuotta sitten. Parry, 37, on voittanut yhden kilpailun myös DP World Tourilla, mutta tästäkin on vierähtänyt vajaat 14 vuotta. Jack Senior, Joshua Grenville-Wood ja Chris Paisley jäivät lyönnin päähän voittajasta.

Lue seuraavaksi: Tapio Pulkkanen jyräsi hurjalla tuloksella CT-kisan kärkeen