5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla synkkä päivä Gleneaglesissa

Mikko Ilosen peli oli torstaina totaalisesti hukassa. © Getty Images

Mikko Ilosen ja Roope Kakon avauskierros Skotlannin Perthshiressä käynnistyneessä Johnnie Walker Championshipissä meni täysin penkin alle. Kakon (141:s) ensimmäinen päivä vaati 79 lyöntiä, Ilosen (152:s) vielä kaksi lyöntiä enemmän.

Kakon kierros sisälsi kahden birdien ja kolmen bogin lisäksi kolme tuplabogia. Ilosen surullisen väriseen korttiin merkittiin kolmen birdien seuraksi neljä bogia ja peräti neljä tuplabogia.

Ilosen selkäranka katkesi kahteen harmilliseen tapahtumaan, joista molemmista tuloskorttiin merkittin tupla. ”Ensimmäinen tupla syntyi siten, että palloni meni tilapäiseen veteen, josta sitä ei kuitenkaan löydetty. Katsojan antama todistus pallon päätymisestä sinne ei tuomarille riittänyt. Se jäi kaivamaan mieltäni.” ”Toinen tupla syntyi kun löin siirtolyöntiä par-viitosella veden eteen. Hyvä suoritus meni kuitenkin väylän läpi vesiesteeseen. Se meni caddien piikkiin, mitat eivät olleet päässä kohdallaan.” ”Näiden kahden tuplan jälkeen en enää toipunut, kävelin vaan eteenpäin saamatta pelistä kiinni. Kun kierros kesti 5,5 tuntia, niin voin myöntää että harmitti suuresti. Mutta ei enää. Perjantaina on uusi päivä’, Ilonen löysi positiivisen puolen synkästä esityksestään.

Cut-raja on tällä hetkellä +1:n kohdalla, joten suomalaisilta vaaditaan jatkopaikan selvittämiseksi perjantaina totaalista haamukierrosta.

Brett Rumfordin peli on ollut lievästi jäässä koko vuoden, mutta Johnnie Walker Championshipin aloitus oli hänen osaltaan lupaava. Australialainen jakaa kisan kärkipaikkaa Norjan Knut Borsheimin kanssa.

Tuloksen 67 pelannut kaksikko ei voi ylpeillä etumatkallaan, sillä kolmatta sijaa jakavat Thorbjörn Olesen, Mark Foster, Paul Lawrie ja Francesco Molinari hengittävät niskaan vain lyönnin päässä.

Vailla Top 10 -sijoitusta tällä kaudella oleva Rumford teki kierroksellaan kuusi birdietä ja yhden bogin: ”Pelasin tasaisen varmasti tiiltä griinille”, sanoi australialainen, jonka edellisestä voitosta Euroopan kiertueella on vierähtänyt viisi vuotta. ”Löin vain yhden huonon lyönnin 17:llä, joka maksoi minulle bogin.”

”Yritin vain tulla niin hyväksi golfin pelaajaksi kuin mahdollista, ja sitten kaksoset syntyivät. Nyt kaikki on toisin ja yritän olla niin hyvä isä kuin mahdollista. Viimeiset pari vuotta ovat olleet todella erilaiset”, Rumford jatkoi.

”Mutta taustallani on hyvä tiimi. Vaimoni tukee minua loistavasti, mikä tekee asioista helpompaa.”

World Rankingin sijalla 792 oleva Borsheim on selvittänyt tulokaskaudellaan cutin neljä kertaa. Hän ei mahdu kiertueen Race to Dubai -listalla 200:n joukkoon, joten pysytteleminen kisan kärkipäässä olisi 25-vuotiaalle Borsheimille elintärkeää.

Borsheim pelasi torstaina tyystin virheettömän kierroksen viiden birdien säestämänä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje