11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomalaisilla köykäinen aloitus Halmstadissa

Miro Veijalainen pelasi Halmstadin EM-kisoissa keskiviikkona tuloksen par.

Mitalia Halmstadissa käynnistyneistä amatöörien Euroopan mestaruuskilpailuista hakemaan lähteneet Suomen pelaajat juuttuivat kisan avauspäivänä harmaaseen massaan. Viiden miehen joukosta parhaiten ensimmäisestä kierroksesta selvisivät Tapio Pulkkanen ja Miro Veijalainen, jotka pelasivat tuloksen 72 (par).

Kaksikosta Veijalainen oli 16. reiän jälkeen vielä 20 parhaan joukossa, mutta tuplabogi toiseksi viimeisellä pudotti hänen sijoitustaan tuntuvasti. Veijalainen ja Pulkkanen jakavat avauskierroksen jälkeen 47. sijaa.

Muista suomalaisista Tuomas Salminen (65:s) pelasi tuloksen 73 ja Albert Eckhardt (90:s) lyönnin häntä enemmän. Niclas Hellberg (99:s) löi hyvästä alusta huolimatta vaatimattoman tuloksen 75.

”Kisasta on tulossa todella tiukka ja tuplat maksavat kymmeniä sijoja tulosluettelossa. Arvonta heitti pelaajamme iltapäivälähtöön, jolloin peli hidastui ja viheriöt menivät huonompaan kuntoon kuin aamupäivällä. Epätasaiset pinnat ja pomppuisuus ärsyttivät pelaajiamme, sillä olosuhteet eivät missään nimessä olleet tasaiset kaikille”, päävalmentaja Staffan Johansson sanoi.

”Neljä pelaajaa lähtee huomenna aamulla liikenteeseen, mutta Tuomas Salminen lähtee myöhään – saattaa ennättää tulla jopa pimeä ennen kuin hän ehtii maaliin. Kisa on vielä nuori ja hyvällä pelillä tullaan nousemaan rajusti listoilla.”

Halmstadin EM-kisat aloitti tyylikkäimmin upean 65 lyönnin kierroksen pelannut britti Steven Brown. Ranskan Gary Stal on lyönnin Brownia jäljessä.

Jaetulta kolmannelta sijalta löytyy kaikkiaan kahdeksan pelaajaa tuloksellaan 68 lyöntiä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje