23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomalaiset säilyttivät mitalitoiveensa Midien EM-kotikisoissa

Richard Heath lienee tottunut kotimaassaan korkeisiin lämpötiloihin. Lohjan paahteinen helle ei näytä vaikuttaneen hänen peliesitykseensä. Kuva: Marika Voss

Neljän vuoden takainen mestari Richard Heath on jälleen kiinni isossa menestyksessä.

Kymmenettä sijaa ennen European Mid-Amateur Championshipin päätöskierrosta jakavilla Niklas Virralla ja Jyri Siivosella on lauantaina edessään mielenkiintoinen pelipäivä. Olisihan lauantain onnistumisella mahdollisuudet kamppailla vielä EM-mitalista.

Molemmat saavat laittaa kolmannella kierroksella parastaan, sillä himmeimmässä mitalissa parhaillaan kiinni olevaan Saksan Marcel Zillikensiin on matkaa kolme lyöntiä.

Helle on laittanut pelaajat St. Laurence Golfissa lujille. Kuuma sää kuluttaa voimia ja jaksamisen kanssa oli tekemistä myös Niklas Virralla.

”Helle vei energiat koko kropasta takaysillä, draivit lyhenivät yhtäkkiä selvästi. Löin paljon griiniosumia, mutta viimeistelyssä uupui”, Virta tiivisti.

Kärkipaikalla jatkava Australian Richard Heath (-7) oli jälleen pelipäällä ja näytti repäisevän kaulaa muihin pelaamalla tuloksen 68.

Viimeisissä ryhmissä pelannut Christophe de Grancey kuitenkin ylsi samaan tulokseen hyvän loppukirinsä ansiosta. Ranskalainen jahtaa Heathia kahden lyönnin päässä.

Vuoden 2015 Euroopan mestari Heath oli tyytyväinen puttaamiseensa, vaikka loppuväylillä pari lyhyttä livahtikin ohi.

”Olen pelannut todella tasaisesti ja välttänyt ongelmat. Muutama pidempi putti on lisäksi uponnut”, Heath kertoo.

”Voittaminen ei ole koskaan helppoa – mieleen ehti tulla moni epäolennainen asia. Haluan vain pelata hyvää golfia, ja toivottavasti se riittää voittoon.”

Miesten cut-raja asettui +8:n kohdalle. Jatkoon pääsi 12 suomalaista.

Naisten kärki mahtuu kahden lyönnin sisään. Johtoon nousi Saksan Nina Birken (+6), mutta vain lyönnin erolla Hollannin Myrte Eikenaariin (+7)

Suomalaisten mitalitoiveet lepäävät Milla Hallanoron (+12) harteilla, jolla on seitsemänneltä sijalta pronssiin neljä lyöntiä.

”Ihan ok päivä tänään, aika hidasta oli pelaaminen. Yksi tuplabogey harmittaa. Huomenna tähtäimessä EM-mitali”, speedgolfista innostunut Hallanoro kertoi.

Naisten cutin läpäisi yhdeksän suomalaista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje