11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomalaiset haastajina EM-kisoihin

Tapio Pulkkanen on kahdesti peräkkäin päässyt suutelemaan SM-kisojen voittopokaalia. Kuva Vuosaaresta kaudelta 2011.

Tapio

Yhteensä 144 pelaaja osallistuu amatöörien EM-kisaan. Mukaan otetaan pelaajia suoraan maailman amatöörirankingista. Kisa pelataan tänä vuonna Carton House Golf Clubilla Kildaressa aivan Dublinin lähistöllä. Cut tulee vasta kolmen päivän jälkeen, viimeiselle kierrokselle jatkaa 50 pelaajaa.

Suomalaiset matkasivat vihreälle saarelle maanantaina. Kolmikko oli mukana Finnish Challengessa, mutta karsiutumisen kautta aikaa harjoitteluun viikonloppuna

Vaikka EM-kisat ovat olleet viimeisten vuosien aikana suomalaisille menestyksellisesti huonoa, päävalmentaja Staffan Johansson uskoo suojatteihinsa.

”Kyllä suomalaisilla on kaikki mahdollisuudet kymmenen parhaan joukkoon ja aivan mitaleille asti. Parhaat mahdollisuudet on Tapio Pulkkasella, vaikka hänellä olikin Kytäjällä tekniikkaongelmia avauslyönneissään”, Johansson kommentoi.

Matkassa on kokenut ryhmä, Miro Veijalainen osallistuu jo viidennen kerran EM-kisoihin, Tapio Pulkkasella on neljännet EM-kisat ja Albert Eckhardtilla toiset. Eckhardt on pelannut viimeisten kahden vuoden aikan runsaasti juniorien kansainvälisiä arvoturnauksia. Kun aiemmilla yhteensä kymmenellä osallistumiskerralla paras sijoitus on ollut 20:s, vaatii top-ten sijoitus Carton Housen kentällä isoa onnistumista.

Katseet suuntautuvat Pulkkaseen , joka oli vielä ennen viimeistä kierrosta kaudella 2011 hyvissä asemissa. Kilpailun suurin suosikki on EM-kultaa puolustava Itävallan Manuel Trappel, joka pääsi menestyksensä johdosta pelaamaan British Openin.

Suomen ainoa mitali EM-kisoista tuli jo vuosituhannen taitteessa. Panu Kylliäinen oli Itävallassa toinen. Carl Pettersson voitti, Graeme McDowell oli kolmas.

Albert

Albert Eckhardtin alkukausi on ollut suuria odotuksia vaatimattomampi. Kääntyykö tuuli Irlannissa?

Suomalaispelaajat:

Tapio Pulkkanen Synt. 21.5.1990 Aiemmat EM-kisat: 2011 45:s, 2010 29:s, 2009 20:s

Miro Veijalainen Synt 8.8.1988 Aiemmat EM-kisat: 2011 29:s, 2010 MC , 2009 MC, 2008 MC

Albert Eckhardt Synt. 15.1.1994 Aiemmat EM-kisat: 2011 MC

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje