18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

SM-kisat käynnistyvät Aulangolla

Aulangon Everstillä pelataan naisten ja miesten Suomen mestaruuksista 18.-21.7.

Paljon on vettä virrannut joissa ja järvissä sen jälkeen kun Aulangolla on viimeksi pelattu lyöntipelin SM-kilpailuja. Vuoden 1970 naisten kisoista vain harvoilla on omakohtaisia kokemuksia kilpailijana tai muuten vain paikalla olleena. 42 vuotta sitten mitalikolmikon muodostivat HelenaGrönlund, Ebba Hirn ja Lippe Ranttila.

Keskiviikkona käynnistyvät kisat ovat järjestyksessään neljännet lyöntipelin SM-kilpailut Aulangolla. Vuoden 1970 lisäksi yhdeksän reikäisellä puistokentällä on taisteltu SM-mitaleista vuosina 1966 (miehet) ja 1967 (naiset). Tuolloin voittajia olivat Jalo Grönlund ja Pirkko Lonka.

Nyt kisakenttänä saa kunnian toimia kuusi vuotta sitten valmistunut Eversti. Lassi Pekka Tilanderin luomus on kirjoittamaton kortti kovatasoisten pelaajien käsittelyssä, sillä kentällä ei ole aiemmin järjestetty yleisen sarjan kansallisia turnauksia.

<a href=Tapio Pulkkanen on miesten kisan ylivoimainen voittajasuosikki. Kuva: Juha Taskinen" src="/wp-content/uploads/2012/07/12071419244536.jpg" align="left" width="210">

Tapio Pulkkanen on miesten kisan ylivoimainen voittajasuosikki. Kuva: Juha Taskinen

Eversti tarjonnee Suomen amatöörihuipuille tällä viikolla haasteellisia pelipäiviä. Nopeiksi trimmatut griinit ja tuuheiksi kasvatetut raffit pyrkivät jo sellaisenaan erottamaan jyvät akanoista.

Monipuoliset viheriöt sallivat mielenkiintoisia vaihtoehtoja lipunpaikoille, myös pituutta saadaan riittämiin laajoja tiibokseja hyödyntämällä. Kentän sisääntulon väylät sijaitsevat enimmäkseen aukeilla alueilla, joten kisaviikolle mahdollisesti osuvat tuulet tuovat ratkaisurei’ille sopivasti lisäjännitystä.

Naisten turnauksen suurimmat ennakkosuosikit löytyvät joukosta Krista Bakker, Sanna Nuutinen, Annika Nykänen, Noora Tamminen, Oona Vartiainen (vuoden 2011 mestari), Marika Voss ja Minna Vuorenpää. Kotikentällään pelaavan Vuorenpään menestys olisi aulankolaisille luonnollisesti merkittävä asia. Miesten sarjan kovimpia nimiä ovat mm. Albert Eckhardt, Niclas Hellberg, Roope Kangas, VilleLagerblom, Tapio Pulkkanen, Tuomas Salminen ja Miro Veijalainen. Heistä Vuosaaressa viime viikonloppuna pelatun Finnish Openin voittanut Pulkkanen on ykkösehdokas Suomen mestariksi. Kotkalainen myös puolustaa Aulangolla viimevuotista mestaruuttaan.

Viisi kysymystä Lassi Pekka Tilanderille Aulangon SM-kentästä

<a href=Lassi Pekka Tilander uskoo että Everstin haasteelliset viheriömuodot pitävät SM-kisojen voittotulokset maltilllisina." src="/wp-content/uploads/2012/07/12042401010194.jpg" width="505">

Lassi Pekka Tilander uskoo että Everstin haasteelliset viheriömuodot pitävät SM-kisojen voittotulokset maltilllisina.

Kun sait toimeksiannon suunnitella Aulangolle uuden kentän, miltä alue ensisilmäyksellä näytti, kenttäsuunnittelija Lassi Pekka Tilander? Alue näytti erinomaiselta, suorastaan ihanteelliselta golfkentäksi. Monipuolinen maastotyyppi, sekoitus avointa peltomaisemaa ja metsää. Myös alueen luontaiset korkeuserot olivat ja ovat edelleen golfkentälle varsin sopivat. Mikä Everstissä on mielestäsi ominta sinun työssäsi? Sujuvan reitityksen puolesta olen paljon puhunut ja mielestäni Eversti on loistava esimerkki siitä. Toinen, Everstilläkin toteutunut tavaramerkkini on kaikkien pelialueiden muotoilu sekä siihen liittyvä pintakuivatus. Miten koet kentän nyt kuusi vuotta valmistautumisensa jälkeen? Eversti, kuten kentät yleensä on jalostunut kuudessa vuodessa. Kenttää on osattu ylläpitää hienosti ja uskonkin ettei SM-kilpailujen aikaan Suomesta löydy yhtään sitä paremmin hoidettua golfkenttää. Mikä on oma suosikkireikäsi Everstillä? Kuvaile sitä. Vaikea valinta pitää tehdä kahden par-nelosen, seiskan ja 17:n välillä. Ehkä seiska on mieluisin. Lyhyt nelonen jonka boksista näkyy kaikki ja joka yleensä houkuttelee avauksessa tarvetta suuremman mailan käyttöön. Myös viheriön muoto on syytä pitää mielessä sitä lähestyttäessä. Minkälaiselle kentälle SM-kisoihin osallistuvat pelaajat ovat pääsemässä? Mitä veikkaat miesten ja naisten kisassa voittotuloksiksi? Ei niin pitkälle, mutta strategisesti haastavalle ja hyvin hoidetulle kentälle. Viheriöiden muotoilu pitää huolen siitä, ettei varsinaisia tuloksen murskajaisia pääse syntymään. Miesten lopputulos on -4 ja naisten +4. Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje