Seniorinaiset mitalijahtiin! - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Seniorinaiset mitalijahtiin!

Tuula Merentie, Eini Palo, Pirjo Sipronen, Tuija Hannukainen, Liisa Eerola (kapteeni), Mia Küttner ja Eila Koutuaniemi tavoittelevat mitalia Marisa Scaravatti Trophyssa.

HGK ja Suomen Senior Golf Association emännöivät tavanomaisesta poikkeavia EM-kisoja Talissa. Joukkuekisassa osallistujien tulee olla 50 vuoden ikäisiä, tasoituksen pitää olla 6,5 tai heikompi. Kyseessä on siis tietyllä tavalla ”divarikisa” josta parhaat on tasoituksella leikattu pois.

Maanantaina Talissa pidetttiin avajaisia, ilmassa oli kulunutta ilmaisua käyttäen suuren urheilujuhlan tuntua. Kisamenestystäkin oleellisempaa useimmille pelaajille ja delegaatioille on keskinäinen kanssakäyminen.

Tiistaina ja keskiviikkona pelataan 18 reikäiset lyöntipelit, jonka jälkeen joukkueet jaetaan kolmeen flightiin tulosten mukaan. Liisa Eerolan kipparoima Suomen joukkue hakee lyöntipeleistä paikkaa neljän joukkoon, josta avautuisi iso mahdollisuus mitaleille.

”Kerran olemme olleet kolmantena. Pelataan nämä lyöntipelit ensin ja tarkistellaan sitten tavoitetta,” vuodesta 1999 seniorisarjoissa menestyksekkäästi kilpaillut Eerola linjasi. Suomalaisten tasoitukset ovat välillä 6,8-10,7.

Pisimmän uran omaa Pirjo Sipronen, joka on pelannut Marisa Scaravatti Trophyn lisäksi Suomea edustaen maajoukkueissa myös juniorina, aikuisikäisenä, 35-vuotiaiden joukkueessa sekä varsinaisissa 50-vuotiaiden EM-kisoissa.

Marisa Scaravatti Trophyn on kolme kertaa peräkkäin voittanut Espanja, kilpailun voitokkain joukue 22 vuoden aikana on kuitenkin ollut Saksa viidellä ykköstilallaan.

Uutena maana on Talissa mukana Viro, jonka parhaan pelaajan tasoitus on 12,9. Aiemmin mukana olleista maista poissa ovat nyt Hollanti ja Islanti, Pohjoismaista on Suomen lisäksi mukana vain Norja.

Lenka johtaa Tsekin joukkuetta

Lenka

Lenka Budinova on mukana Marisa Scaravatti Trophyssa jo kuudennen kerran.

Suomalaiset suhtautuvat järjestelyihin golfissa aina hyvin tunnollisesti. Näin myös Marisa Sgaravatti Trphyssa. Vajaan viikon mittaisen ajan joukkueilla on muun organisaation lisäksi o apunaan myös kokenut suomalainen emäntä. Tsekin joukkuetta ”hostaa” Keimola Golf Vantaan Marjatta Backman.

”Tämä on ihana tapa saada ja kehittää uusia tuttavuuksia. Olemme päässeet hyvin samalle aaltopituudelle ja Marjatta pitää meistä todellakin hyvää huolta”, kertoo Tsekin joukkueen Lenka Budinova, joka toimii myös joukkueensa kapteenina.

Budinovalle Marisa Sgaravatti Trophyyn osallistumiskerta on jo kuudes. Hän toimii maassaan seniorigolfarien yhdistyksen hallituksessa. Joukkue kasattiin neljän karsinnan perusteella. Tavoite on selvitä lyöntipelien perusteella kisaamaan sijoista 5-8.

”Se on meille realismia. En oikein jaksa uskoa siihen, että nousisimme mitalipeleihin. Mutta kisajännitystä on kaikissa fligteisssa kun mennään reikäpeleihin. Ja hyvin oleellinen asia on se, että täällä tosiaankin tutustuu pelajattariin muista maista. Golf on yhteinen kielemme”, Lenka Budinova muistuttaa. Tsekki on entisistä itäblogin maista golfissa nopeimmin kehittyvä. Pelaajat ovat matkalla liiton edustajina, joka myös hoitaa kaikki kustannukset.

Hän käv opiskeluaikoinaan 80-luvun alussa Suomessa, mutta ei tuolloin vielä pelannut golfia.

”Olen kotoisin Karlovy Varysta maan länsiosista, mutta nykyään pelaan Prahassa. Tsekki on upea golfkohde, pääkaupungin lisäksi suosittelen lämpimästi länsiosia, Karlovy Varya ja Maridenbadia, jotka ovat myös maineikkaita kylpyläkaupunkeja. Tsekit harrastavat kahdella tavalla. On niitä, joille laji on urheilua ja liikuntaa. Toinen puoli on, businekseen liittyvät tapahtumat kentillä on oma lajinsa. Minulle golf on urheilua, hurahdin 17 vuotta sitten aloittuani täysin. Parhaimpina vuosina kierroksia on tullut jopa sata”

Talin kenttään hän ehti tutustua ennen kisaa vain sateisen maanantain aikana.

”Pidän kovasti ensikokemuksen perusteella. Täällä on luonto lähellä, metsää. Kaikesta näkee, että kenttä on asettunut maisemaan. Tästä tulee meille osallistujille varmasti taas ikimuistoinen viikko-toivottavasti sää hieman paranisi”, hän toivoi lopuksi värjötellessään kuvauksen aikana puun alta suojaa hakien.

Helsingin

Helsingin kaupungin liikuntatoimen johtaja Anssi Rauramo avasi nelipäiväisen kisan HGK:n kartanon yläkerrassa.

Marisa Sgaravatti Trophy käynnistyy tiistaina, keskiviikon jälkeen neljä parasta jatkavat tasoituksettomina pelattavissa reikäpeleissä. Muut tiimit ratkovat sijoituksiaan kahdessa lohkossa (5-8,9-12).

Kisat käynnistyvät jokaisena päivänä klo 8.30, nähtävää kentällä riittää klo 16.00 asti

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje