Scottish Openissa hurjaa tulostehtailua – 11 ensimmäistä 18 reiän jälkeen yhteensä 81 alle parin - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Scottish Openissa hurjaa tulostehtailua – 11 ensimmäistä 18 reiän jälkeen yhteensä 81 alle parin

Matt Kuchar on yksi paalupaikkaa jakavista pelaajista. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja lähtee toiselle kierrokselle lyönnin päässä kärjestä.

European Tourin pelaajat kesyttivät kiertueen kilpailun näyttämönä debytoivan Renaissance Clubin kentän totaalisesti North Berwickissä käynnistyneessä Scottish Openissa.

Kauden toisen hole-in-onensa tehnyt Kalle Samooja oli yksi kesyttäjistä pelattuaan avauspäivänä mainion tuloksen 64 (-7) lyöntiä. Bogeilta välttynyt turkulainen jakaa 18 reiän jälkeen hienosti viidettä sijaa, eroa kärkeen on yksi lyönti.

Niin ikään tyylikkäästi kisaurakkansa käynnistänyt Mikko Korhonen kuului avauskierroksen onnistujiin; tulos 66 (-5) riittää jaettuun 18. tilaan.

Vuonna 2008 avattu Renaissance Club oli tähän päivään saakka turnauskenttänä kirjoittamaton kortti, mutta torstaina se ei saanut pidettyä pelaajia aisoissa. Tämän taustalla olivat alkuviikon ja edellisyön runsas sade, joka muokkasi olosuhteet tavallista helpommiksi.

Rolex-sarjaan kuuluvan kilpailun johtopaikkaa jakavat tuloksen 63 (-8) pelanneet Ranskan Romain Wattel, USA:n Matt Kuchar sekä italialaiset Nino Bertasio ja Edoardo Molinari.

Tuloslistaa selaillessa lujaa meni ensimmäisellä kierroksella monella muullakin. Lyönnin sisällä kärjestä olevat 11 pelaajaa ovat yhteensä 81 alle parin, kun kisaa on neljännes takana. Ennustettu cut-raja on sekin kunnioitettavasti -3:n kohdalla.

Birdie-talkoissa riitti pitkin päivää väkeä, sillä alle parin torstaina pelasi peräti 118 kilpailijaa.

Skotlannin avointen mestaruuskisojen kaksi muuta suomalaista Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu eivät yltäneet ”miinuskerhoon”. Pulkkanen jakaa par-tuloksellaan (71) sijaa 119 ja Koivu on jaetulla viimeisellä sijalla kuusi lyöntiä heikommalla suorituksella.

”Vaikea päivä oli tänään, draivaaminen heikkoa, enkä päässyt pelipaikoille. Huomenna on taistelupäivä, täytyy kaivaa iso kasa birdiejä”, Pulkkanen sanoi.

Suomalaisista perjantaina ensimmäisenä kierroksensa aloittaa Pulkkanen (10.00), minkä jälkeen saadaan odottaa tunti 20 minuuttia, ennen kuin toinen suomalainen, Koivu, lähtee liikkeelle.

Korhosen lähtöaika on 15.10 ja Samooja aloittaa pelinsä tasan tunnin myöhemmin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje