Scott nosti osakkeitaan Tampassa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Scott nosti osakkeitaan Tampassa

Adam Scott paransi toisella kierroksella sijoitustaan 12 pykälällä. Kuva: All Over Press

Tulokasvuottaan PGA Tourilla pelaava Shawn Stefani (-7) jatkaa Floridan länsirannikolla pelattavan kisan kärjessä. Stefani löi Tampa Bay Championshipin toisella kierroksella tuloksen 70, ollen toista sijaa jakavia Adam Scottia ja K.J. Choi’ta lyönnin edellä.

Harris English, Brian Harman, Jason Dufner ja Peter Tomasulo (-5) ovat seuraavina.

Choin kanssa Stefanin niskaan hengittävä Scott on työskennellyt viime aikoina tiiviisti lähipelinsä parissa. Hän puttasi perjantaina birdietä 16 griinillä, näistä viisi yritystä onnistui. Scott vaikutti muutenkin virheettömällä kierroksellaan huojentuneelta.

Kisa on kaikilta osin vielä auki, sillä 20 pelaajaa on viiden lyönnin sisällä kärjestä. Tähän joukkoon kuuluvat mm. Sergio Garcia, Matt Kuchar, 19-vuotias Jordan Spieth sekä kaksi kertaa sydämen siirrännäisleikkauksessa ollut Erik Compton. Jälkimmäisen tulos 65 oli toisen kierroksen kovinta valuuttaa Copperfieldin hankalalla kentällä.

Scott menetti viimevuotisen British Openin loppuhetkillä selvältä näyttäneen voiton Ernie Elsille. Hän alkoi kiinnittää loppuvuodesta enemmän huomiota lähipeliharjoitteluunsa, ja voitti Australian Mastersin.

Australialainen uskoo edistyneiden pitchien ja chippien heijastuvan pelin kaikille osa-alueille. Lyötyään huonosti palloa vuonna 2009, aiheutti se Scottin mukaan valtavan kuormituksen ja paineet lähipeliin. Nyt kun lähipeli on jämäköitynyt, myös jännitteet pitkän pelin osalta ovat helpottaneet.

Scott pelasi Doralissa jälkimmäiset kierrokset tuloksin 68-64. Hyvä tuntuma näyttää kantaneen myös Innisbrook Resortin Copperhead-kentälle. Tämä tekee Scottista viikonlopun suurimman voittajakandidaatin Tampan turnauksessa.

Scott pelaa Floridassa vasta neljättä turnaustaan tämän vuoden puolella. Säästeliäs kilpailutahti jatkuu myös tämän viikon jälkeen, sillä seuraavaksi hänen ohjelmassaan on huhtikuussa pelattava US Masters.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje