Scott jyrää kärjessä - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Scott jyrää kärjessä

Adam Scott ja caddie Steve Williams pohtimassa avausta perjantaina Bay Hillin 12. reiän lyöntipaikalla. Kuva: © Getty Images

Bay Hill Club & Lodge -kentällä ennätyksiä jahtaava Adam Scott näyttää etenevän kierros kierrokselta kohti turnauksen isännän Arnold Palmerin kädenpuristusta. Kisan tuloksella 62 aloittanut Scott oli mainiossa vireessä myös toisella kierroksella. Hän iski perjantaina kahdeksan reiän (9-16) sisällä viisi birdietä ja muotoili tulostaululle numerot 68.

Edes kolmen putin bogi viiimeisellä reiällä ei himmentänyt Scottin hohdokkuutta. Hän on kisan puolivälissä kokonaistilanteessa -14 johtaen toista sijaa jakavia J.B. Holmesia, Chesson Hadleytä ja Francesco Molinaria seitsemällä lyönnillä.

Scott jakaa nyt Bay Hillin 36 reiän ennätystä yhdessä Tom Watsonin ja Andy Beanin (1981) kanssa. Australialainen ei kuitenkaan halua mennä asioiden edelle.

”Seuraava haaste on tavallaan aloittaa alusta ja pelata hyvin toiset 36 reikää”, hän sanoi.

Näillä näkymin Scott on hyvää vauhtia matkalla Palmerin juttusille. Hän on pitkin viikkoa muistellut ensimmäistä visiittiään Bay Hilliin ollessaan 20-vuotias. Kun Scott käveli tuolloin ykkösen viheriöltä, Palmer tervehti häntä golfautostaan. Nuori lupaus oli ihmeissään ”The Kingin” tiedettyä hänen nimensä.

Nyt koko golfia seuraava maailma tietää ja tunnistaa Adam Scottin. Hän on 33-vuotiaana paitsi Augustan hallitseva mestari myös Tiger Woodsin lähin uhkaaja World Rankingin kärkipaikalla.

Päivän kovimman kierroksen (67) pelannut Keegan Bradley nousi perjantaina jaetulle viidennelle tilalle mm. Brandt Snedekerin ja Jamie Donaldsonin kanssa.

”Olen mielestäni pelannut kaksi hyvää kierrosta ja olen häntä lähes kymmenen lyöntiä jäljessä”, Snedeker sanoi. ”Adam pelaa ilmiömäisesti, ja tulee olemaan vaikeasti kiinniotettava. Hänen pelinsä näyttää tällä hetkellä täydelliseltä.”

Snedekerin sanoille riittää katetta. Scott on missannut kahden ensimmäisen päivän aikana vain kaksi väylää, puttien yhteismäärän ollessa 52.

Maailmanlistan kakkonen on vielä toipumassa hiljattain vaivanneesta flunssastaan. Ääni oli vielä epävireinen Golf Channel -kanavan lyhyessä haastattelussa ennen toista kierrosta. Osasyynsä Scottin varovaisuuteen seitsemän lyönnin johdosta huolimatta on vuoden 2012 British Openin tapahtumissa, jossa hän menetti loppusuoralla neljän lyönnin johtonsa Ernie Elsille.

”Seitsemän lyöntiä ei ole tarpeeksi. Totta puhuakseni et voi koskaan johtaa kilpailua tarpeeksi suurella erolla”, hän pohti.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje