[14][27]

[14][27]
Champions Tour - Kilpagolf

Schulz voitti 19 vuoden tauon jälkeen

Ted Schulz pääsi pitkästä aikaa voiton makuun Pebble Beachin kisassa. © Getty Images

Ted Schulz sinetöi finaalikierroksen 17. reiän birdieputillaan uransa ensimmäisen Champions Tourin kilpailun voiton sunnuntaina. Schulz päihitti Pebble Beachillä pelatussa Homecare & Hospice First Tee Openissa toiseksi sijoittuneen Tom Pernice Jr:n yhdelllä lyönnillä.

Tällä kaudella 50 vuotta täyttänyt Schultz (-14) tarvitsi ensimmäiseen seniorikiertueen kilpailun voittoonsa 12 starttia. Uran edellisen ja tuoreimman voiton välille ehti sen sijaan muodostua jo hieman pidempi väli, sillä ennen Pebble Beachin kisaa Schulz oli juhlinut voittoa viimeksi vuoden 1991 Nissan Openissa.

Kaikkiaan hänen tilastoihinsa ehti kertyä kaksi voittoa PGA Tourilla. Schulz jätti Yhdysvaltain kiertueen vuonna 2000, ja työskentelee nykyään päätoimisesti Louisvillen yliopiston golfjohtajana.

”Tämä on mahtavaa, pelasin melko kypsästi koko päivän. En päässyt yhtä lähelle lippua kuin lauantaina, mutta laskeskelin tuloksen -4 riittävän voittoon. Yllättäen kaksi alle olikin tarpeeksi”, Schulz sanoi.

Pebble Beachiltä ansaitut 315 000 dollaria on hänen uransa suurin yksittäinen kilpailupalkkio. Nissan Openin 19 vuoden takaiset tienestit olivat vain n. puolet viikonvaihteen kisan palkkiosta.

”Olin melko hermostunut ennen viimeistä kierrosta, heräsin yöllä neljä kertaa. Mutta kun homma lähti käyntiin, niin jatko oli täysin hallinnassa.”

Toiseksi sijoittunut Pernice yllättyi hieman kisan loppuhetkien käänteistä.

”En tiennyt, että Ted (Schulz) oli tehnyt birdien 17:llä. Olisin muuten pelannut 18:n eri tavalla. Mutta olen iloinen Tedin puolesta, hän ei ollut voittanut vähään aikaan”, Pernice sanoi.

Tuloksen -12 pelanneet Mark Calcavecchia ja Tom Kite jakoivat kolmannen sijan. Fred Couples (-11) oli viides.