11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Sanna Nuutinen Saudi-Arabian LET-kilpailun voittotaisteluun

Sanna Nuutisella on torstaina isojen mahdollisuuksien päivä. Kuva: Tristan Jones /LET

Team Nuutinen jahtaa ykköstilaa myös turnauksen joukkuekisassa.

Sanna Nuutinen (-6) ei ollut toisessa peräkkäisessä Saudi-Arabiassa käytävässä LET-kilpailussa avauspäivän kaltaisessa vedossa. Kisaa 18 reiän jälkeen johtanut Nuutinen pelasi turnauksessa keskiviikkona tuloksen 72, ja lähtee päätöspäivään neljänneltä sijalta.

”Ei missään nimessä huonoa golfia tänäänkään, mutta jäi par-viitoset hyödyntämättä ja se jäi hampaankoloon. Onneksi huomenna pääsee vielä kerran kiertämään tämän kentän ja parantamaan”, Nuutinen sanoi.

Royal Greens Golf & Country Clubin kentän kympiltä kierroksensa käynnistänyt Nuutinen teki toisella reiällä birdien, jota seurasi kaksi peräkkäistä bogia. Hän kiristi tämän jälkeen tahtia tehtaillen etuysin puolella vielä kolme birdieä.

Toinen kenttäpuolisko alkoi kahdella bogilla, kunnes Nuutinen kirjasi kierroksen viidennen birdiensä 14. (kentän 5.) reiällä. Päivän viimeinen parista poikennut reikätulos syntyi kolmanneksi viimeisellä bogin muodossa. Kyseinen lyhyt par-nelonen on osoittautunut Nuutiselle hankalaksi, sillä hän on pelannut reiän kahtena päivänä yhteensä kolme yli.

Nuutisella on edelleen avaimet isoonkin menestykseen, sillä hän lähtee torstaihin neljä lyöntiä johdossa olevasta Espanjan Luna Sobron Galmesista (-10). LET:n rankingykkönen, Tanskan Emily Kristine Pedersen (-9) ja Hollannin Anne Van Dam (-7) ovat seuraavina.

Saudi Ladies Team International -turnauksessa samanaikaisesti pelattavassa joukkuekisassa Team Nuutinen (-25) on 36 reiän jälkeen toisena, kaksi lyöntiä kärkeen noussutta Team Pederseniä jäljessä.

”Joukkuekisa on kiva bonus, ja olen parhaani mukaan tsempannut joukkuetta”, Nuutinen sanoi.

Ryhmänsä kapteeni Nuutinen valitsi joukkueeseensa Slovenian Katja Pogacarin ja kolmantena ammattilaisena ryhmään valikoitui arvalla Perun Maria Palacios. Jokaisessa neljän pelaajan joukkueessa on myös yksi amatööri, joka saa käyttöönsä ¾ tasoituksestaan. Kullakin reiällä otetaan huomioon joukkueen kaksi parasta tulosta.

King Abdullah Economic Cityssä parhaiten suomalaisista toisella kierroksella pelasi tuloksen 67 lyönyt Ursula Wikström. Hän kiipesi tulosluettelossa jaetulle 15. sijalle, lyönnin päähän top 10:stä.

”Hyvää lyömistä tänään. Sain luotua paikkoja ja pysyttyä poissa ongelmista, helppoa peliä. Oli ihan kiva päästä pelaamaan aikaisin aamusta, kun ei ollut vielä niin järjettömän kuuma”, kokonaistilanteessa -2 oleva Wikström sanoi.

Noora Komulaisella (+5/T50), Elina Nummenpäällä (+6/T64), Tiia Koivistolla (+10/T89) ja Karina Kukkosella (+13/T103) on enemmän matkaa korkeampiin sijoituksiin.

Lue seuraavaksi: Sanna Nuutinen eaglen ja kuuden birdien kierroksella vakuuttavaan johtoon LET-kiertueella

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje