28.9.–5.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Sanna Nuutinen eaglen ja kuuden birdien kierroksella vakuuttavaan johtoon LET-kiertueella

Sanna Nuutinen pelasi tiistaina Royal Greens & Country Clubin kentällä huipputuloksen. Kuva: Tristan Jones/LET

Team Nuutinen on ensimmäistä kertaa pelattavassa joukkuekilpailussa toisella sijalla.

Sanna Nuutinen oli loistavassa iskussa toisessa peräkkäisessä Saudi-Arabiassa pelattavan LET-kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Hän jysäytti avauspäivänä tulostaululle lukemat 66 (-6), millä heltiää 18 reiän jälkeen kahden lyönnin johto.

Nuutinen ei säästellyt kierroksen alussa ruutia tehtyään viiden ensimmäisen reiän jaksossa eaglen ja kaksi birdieä. Seitsemännen reiän tuplabogey hidasti hieman tahtia, mutta jatko sujui tyylillä. Hän päätti etuysin birdieen ja tehtaili Royal Greens & Country Clubin kentän sisääntulossa vielä kolme birdieä lisää.

”Pelasin tänään fiksusti − pahoista paikoista järkevästi keskelle griiniä ja varmat parit pois. Silloin kun pystyin hyökkäämään, lähdin rohkeasti lipuille ja palkitsin itseni laittamalla putitkin vielä reikään. Esimerkiksi näin syntyi eagle, kun löin puu-kolmosella täysillä griinille kolmeen metriin”, Nuutinen sanoi.

Keimola Golfia edustavan Nuutisen takana kärkkyy kahden lyönnin päässä Ruotsin Johanna Gustavsson.

Noora Komulaisen (T41) tulos oli 74, Ursula Wikström (T53) käytti kierrokseensa yhden lyönnin enemmän. Sijoilla 89−109 oleville Tiia Koivistolle (78), Elina Nummenpäälle (79) ja Karina Kukkoselle (85) jäi rutkasti parannettavaa.

Saudi Ladies Team International -kilpailun ohella pelataan myös totutusta kaavasta poikkeava joukkueturnaus, jossa on mukana 37 joukkuetta. Kunkin joukkueen kapteenit ”värväsivät” ryhmäänsä yhden LET-pelaajan hieman jääkiekkoliiga NHL:n varaustilaisuutta muistuttavalla tavalla.

Valintakriteerinä saattoi olla kollegan ranking-sijoitus, tämänhetkinen pelivire tai vaikkapa läheinen ystävyys. Ryhmän kolmas LET-pelaaja valikoitui joukkueeseen sattumanvaraisesti, ja nelikon täydensi pro am -henkisesti vielä yksi amatöörigolfari.

Joukkueet pelaavat turnauksessa yksilökilpailun tavoin kolme kierrosta, ja kaksi parasta tulosta otetaan päivän päätteeksi huomioon kokonaissaldossa. Ryhmän amatööri saa käyttöönsä ¾ virallisesta pelitasoituksestaan.

Team Nuutinen (-16) on joukkuekisassa toisena, lyönnin kärjessä olevasta Team (Annabel) Dimmockista. Nuutinen valitsi kapteenina joukkueeseensa Slovenian Katja Pogacarin ja kolmantena ammattilaisena ryhmään valikoitui Perun Maria Palacios. Kumpainenkin pelasi ensimmäisen kierroksen 74 lyönnillä.

”Joukkuekisassa on kivaa se, että pääsee iloitsemaan pelikavereiden birkuista omien lisäksi. Normaalissa kisassa ei oikein edes kiinnitä huomiota pelikavereiden tuloksiin, mutta tässä niistä voi saada lisäboostia”, Nuutinen kertoi.

Kilpailussa on rento ilmapiiri. Joukkueet saapuvat estradille valitsemansa nimikkokappaleen soidessa, ja musiikki soi muutenkin pelin lomassa kuuluen väylille saakka. Kierroksen aikana voi myös pistäytyä jäätelöpysäkille, ja amatööreillä on mahdollisuus voittaa hole in one -auto kentän 16. reiällä.

Turnauksen palkintopotti on 500 000 dollaria, joista 300 000 on jaossa joukkuekilpailussa ja 200 000 taalaa yksilökisassa.

Lue seuraavaksi: Komulainen, Nuutinen ja Wikström tasatulokseen LET-kiertueella – rankingykkönen veti pisimmän korren uusinnassa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje