29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samooja paras suomalainen Dubain vaikeissa olosuhteissa – ”Olipahan tsemppausta”

Kalle Samooja pelasi Emirates Golf Clubilla hyvän turnauksen. Kuva: Getty Images

Lyönnin sisälle toinen toisestaan päätynyt suomalaiskolmikko taisteli vaisun edellisviikon jälkeen 32:n joukkoon.

Kalle Samooja (-1) oli lopulta paras suomalainen Emirates Golf Clubilla Dubaissa pelatussa European Tourin kilpailussa. Hän löi kovassa tuulessa käydyllä neljännellä kierroksella tuloksen 74, ja sijoittui jaetulle 27. tilalle.

Samooja aloitti sunnuntaina kahdella bogilla, ja teki heti näiden perään päivän ensimmäisen birdiensä. Jatkossa hänelle kirjattiin vielä kaksi birdieä ja kolme bogia. Vaikka kierrossaldo ei pelkkiä numeroita tuijottaen säväytä, alitti hän kuitenkin seiskanelosellaan päivän tuloskeskiarvon, 74,68.

Samoojan mukaan keli oli yksi kovimmista, mitä hän on hetkeen kokenut. Se toi haasteita.

”Varsinkin tällaisella virityksellä olevalla kentällä, olipahan tsemppausta. +2 oli kovan työn takana”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Sain melkoisen läjän hyviä pareja sisään. Lyömisen tekee todella haastavaksi se, että griinit ovat kuin betonia. Vastatuuleen pitäisi vähän painaa palloa alas, mutta eihän se griinille pysähdy. Myötätuuleen ensimmäinen pomppu oli useamman metrin.”

Samooja totesi pelissä olleen paljon hyvää. Hän piti kilpailua hyvänä testinä kauden alkuun.

”Vähän sellainen helppous sieltä puuttuu, mutta eiköhän se tästä, kun saa kisoja alle. Huomenna sitten aamusta kohti Jeddahia.”

Ihan ei vielä kestä koko kierrosta.

Hankalat olosuhteet vaativat Mikko Korhoselta (par) veronsa kierroksen viimeisellä kolmanneksella. Hän oli kierrostaan 13. reiän jälkeen yhden alle, mutta teki tämän jälkeen kaksi perättäistä bogia ja vielä tuplabogin viimeiselle.

”Oli aika arpomista välillä tuulen kanssa. Ihan hyvää menoa 12–13 reikää, lopussa sitten vähän levähti käsiin. Missasin lopussa myös muutaman parimetrisen putin”, lyönnin verran Samoojaa enemmän kierrokseensa käyttänyt Korhonen sanoi.

”Ihan hyvä tulos kuitenkin, vaikka huono loppu tietty harmittaa. Keskittyminen karkaa ja sitten se on menoa. Ihan ei vielä kestä koko kierrosta”, 30. sijan Ryan Foxin kanssa jakanut helsinkiläinen jatkoi.

Tapio Pulkkanen löi suomalaisista Majlis-kentällä parhaan tuloksen, 71, millä hän jakoi päätöspäivän kymmenenneksi kovinta tulosta. Kokonaistulos 289 (+1) riitti jaetulle 32. sijalle.

”Hyvää peliä viimeisenä päivänä ja viikonloppuna muutenkin. Tänään oli pitkä peli selkeästi parasta koko viikkona. Vähän hampaankoloon jäi kuitenkin, kun pelissä oli merkkejä vieläkin paremmasta”, Pulkkanen sanoi.

Suomalaisten kokonaispanosta voidaan pitää hyvänä Abu Dhabin kilpailun epäonnistumisen jälkeen. Aivan Dubain vuoden 2019 kaltaiseen menestykseen ei tällä kertaa ylletty, sillä tuolloin sekä Samooja (16:s) että Pulkkanen (20:s) sijoittuvat top 20:een.

Lucas Herbert tuuletti antaumuksella uransa ensimmäistä ET-voittoaan. Kuva: Getty Images

Omega Dubai Desert Classic huipentui kahden pelaajan, Etelä-Afrikan Christiaan Bezuidenhoutin ja Australian Lucas Herbertin (-9) väliseen playoffiin, joka ratkesi jälkimmäisen toisella uusintareiällä tekemään birdieen.

Mielenkiintoisen kilpailun viimeisellä kierroksella riitti käänteitä. Wu Ashun otti etuysillä kärjessä jo kolmen lyönnin etumatkan, mutta sitten kävi niin, kuten monesti aasialaisilla miespelaajilla on ollut tapana: ote kirposi ja tuloksen 77 pelannut kiinalainen joutui tyytymään jaettuun kuudenteen sijaan.

Viimeisessä ryhmässä pelaaminen oli edellispäivän tavoin myrkkyä myös 54 reiän jälkeiselle kärkikaksikolle. Wuta pahemmin suli sunnuntain pelikaveri, Ranskan Victor Perez (T16), joka luisui 79 lyönnin tuloksellaan top 15:n ulkopuolelle.

Reilusti ennen johtopallossa pelanneita maaliin tulleiden Herbertin, 24, ja Bezuidenhoutin, 25, jos joidenkin, voisi sanoa ansainneen pääsynsä uusintaan. He jakoivat tuloksellaan 68 päivän parasta noteerausta. Vaativana päivänä kuutosella alkavat tulokset olivat kortilla, sillä edellisten ohella siihen pystyivät vain Ranskan Matthieu Pavon (T11) ja Saksan Martin Kaymer (T16).

Kisa ei ollut pohjoismaalaisittain menestystarina. Norjan Viktor Hovland (-2) jakoi parhaana 23. sijan.

Euroopan kiertueen turnauksen jatkuvat ensi viikolla Saudi-Arabiassa pelattavalla kilpailulla, johon osallistuvat myös kaikki Dubaissa pelanneet suomalaiset.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)