Samooja ja Korhonen top 10:stä Dubain huippukisan finaalikierrokselle - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samooja ja Korhonen top 10:stä Dubain huippukisan finaalikierrokselle

Mikko Korhonen (kesk.) ja Kalle Samooja (oik.) pelasivat yhdessä kolmannella kierroksella. Kuva: Getty Images

Paul Casey kaahasi kovalla loppukirillä turnauksen kärkeen.

Dubai Desert Classic -kilpailun kolmanteen päivään loistavista asemista lähteneet Kalle Samooja (-9) ja Mikko Korhonen (-7) eivät saaneet aivan parastaan irti lauantain kierroksella. Kuudenneksi pudonnut Samooja pelasi tuloksen 71 ja lyönnin verran enemmän käyttänyt Korhonen säilytti niukasti paikkansa kärkikymmenikössä.

Yhdessä kentän kiertänyt kaksikko pelasi varsin erilaisen oloisen kierroksen. Samooja teki yhden birdien molemmilla Emirates Golf Clubin kentän puoliskoilla, ainoan bogin tultua seitsemännellä reiällä. Korhosella puolestaan tuntui olleen käsijarru päällä etuysillä. Kolmesta bogista sisuuntunut ET:n suomalaiskonkari löysi kuitenkin sisääntulossa uuden vaihteen kolmen birdien muodossa, eikä virheitä enää nähty.

Etenkin Samooja näytti pääsevän kierroksella tämän tästä kohtalaisen hyville upotuspaikoille, mutta birdie-putit jäivät usein lyhyeksi. Lyönneissä sinänsä oli riittävästi aineksia kolmanteen peräkkäiseen kuutosella alkavaan tulokseen.

”Olipa jotenkin huono päivä isossa kuvassa. Ihmeen hyvin sain pidettyä tuloksen kasassa”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Hän totesi olleensa ”vähän löysä”, joka näkyi avauspelissä. Tämä muun muassa maksoi lyöntejä kierroksen lopussa: ”Varsinkin kahdelle vikalle olisi pitänyt saada hyvät napautukset ja hyödyntää kaksi helppoa reikää.”

Kierrokselle mahtui myös hyviä pelastuksia, joista Samooja mainitsi reiät 8,11 ja 12: ”Ne pitivät momentumia yllä.”

Vähemmän kisalähetyksessä näkynyt Korhonen osoitti sisääntulon ryhdikkäillä otteillaan rutiinin merkitystä pitämällä itsensä väkisin mukana taistelussa korkeista sijoituksista.

Huippupelaajille on lähtökohtaisesti yhdentekevää, ketkä peliryhmän muodostavat ja mitä kansallisuutta he edustavat. Samassa ryhmässä pelanneet suomalaiset eivät silti ole usein yltäneet virtaviivaisimpiin suorituksiin. Sen verran puhtia Samoojan ja Korhosen otteissa joka tapauksessa nytkin oli, että sunnuntain kovalla esityksellä kaikki on edelleen mahdollista.

”Peliseura oli parasta mahdollista! Valitettavasti en ihan ollut hereillä tänään, varsinkin alku oli vaikea. Takaysillä sain onneksi hommaa vähän kasaan. Semmoista se välillä on, se on pelin henki. Huomenna uuteen yritykseen”, Korhonen sanoi.

Paul Casey tavoittelee sunnuntaina uransa 15. voittoaan European Tourilla. Kuva: Getty Images

Samooja on johtoon siirtynyttä Paul Caseyta (-15) kuusi lyöntiä jäljessä. Kahden kierroksen jälkeen hallussaan olleeseen kolmanteen sijaa hänellä on matkaa nyt neljä lyöntiä. Kymmenettä sijaa jakavan Korhosen kanssa samassa tuloksessa on liuta European Tourin kirkkaimpia tähtiä. Heistä Tommy Fleetwood tekee hänelle seuraa sunnuntain kierroksella.

Niukasti jatkoon päässyt Sami Välimäki (+1) pelasi toistamiseen tuloksen 73, ja nousi jaetulle 59. sijalle. Kierros sisälsi kolme birdieä ja neljä bogia, jotka tulivat reikien 6−16 aikana.

”Löin tosi huonosti, ja sen jälkeen oltiin huonoissa paikoissa. Ihan hyvään tahtiin kyllä tultiin”, Välimäki sanoi viitaten yksin pelaamaansa kierrokseen.

Kärjessä oleva Paul Casey pelasi lauantaina tuloksen 64, millä hän jakaa Tyrrell Hattonin kanssa kilpailun kovinta kierrosta. Virheetöntä peliä esittänyt englantilainen oli kierrostaan kympin jälkeen viisi alle, jonka jälkeen teki puolen tusinaa pareja yhtä soittoa. Se ei kuitenkaan riittänyt Caseylle, joka iski vielä loppuun birdien ja eaglen 18. reiälle.

Casey on voittanut pääkiertueilla hulppeat 17 kilpailua, joista edellisin on peräisin syyskuussa 2019 käydystä Porsche European Openista. Sunnuntaina Caseyn kanssa viimeisessä ryhmässä pelaa vasuri Robert MacIntyren, joka ei päästänyt peliään sivuraiteille heikosta hetkestä huolimatta.

Alussa peräkkäiset birdien ja eaglen tehtaillut skotlantilainen sortui heti näiden jälkeen bogiin ja tuplabogiin, mutta kiristi saman tien tahtia kahden birdien putkella. Takaysillä hyvä meno jatkui, ja kolme birdieä toivat MacIntyren lyönnin päähän finaalikierroksen pelikaverista.

Kisan puolivälissä johdossa ollut Thomas Detry (-8) ehti pelata 43 reikää ilman bogeja. Virheet olivat ilmaantuessaan raskaita, ja hänelle kirjattiin korttiin kaksi tuplabogia ja kaksi bogia. Tulos 74 oli heikoin top 20:ssa olevien pelaajien joukossa, ja belgialainen putosi suomalaisten väliin jaetulle seitsemännelle sijalle.

Suomalaisten lähtöajat neljännellä kierroksella (Suomen aikaa):

06.04 Renato Paratore ITA-Sami Välimäki
09.40 Tommy Fleetwood ENG-Mikko Korhonen
10.30 Kalle Samooja-Laurie Canter ENG

Lue seuraavaksi: Kolmanneksi kiilanneelta Samoojalta jälleen huippuesitys – myös Välimäki taisteli pitkillä puteilla jatkoon

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje