16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ryder Cup-sankarit suosikkeina Portugal Mastersissa

Edoardo Molinari ja Miguel ANgel Jimenez osallistuivat varsinaisen kisan alla hyväntekeväisyystapahtumaan harjoitusviheriöllä © Getty Images

Edoardo

Tietokilpailukysymys: Mikä maa isännöi kolmea Euroopan Tourin kisaa, vaikka sillä ei ole yhtään ET:n kortin omaavaa omaa pelaajaa? Oikea vastaus on vuodesta 2007 eteenpäin ollut Portugal. Viikonloppuna pelataan Portugal Masters Vilamourassa.

Martin Kaymerille ei näytä löytyvän pysäyttäjää Race to Dubai-rahalistalla vaikka saksalainen huiliikin tulevan viikonlopun kuten myös jalkavammainen Lee Westwood sekä Graeme McDowell.

Portugal Mastesrin kolmen miljoonan euron kokonaispotista riittää voittajalle 500.000, tämä nostaa kohdalle osuessaan kenet tahansa korkealle listoilla. Edoardo Molinari ja Miguel Angel Jimenez nousisivat rahalistalla kakkostilalle, ja saisiva pontta jopa toiveilleen rahalistan voitosta. MOlinari on voittanut Tourilla kuluvalla kaudella kahdesti. JImenezin voittosikaari on syttynyt Dubain, Ranskan ja Sveitsin osakilpailujen jälkeen.Vain Kaymerilla ( neljä) on enemmän titteleitä.

Vaikka Portugal on maan omien golfarien määrässä mitattuna varsin pieni maa, turismille laji on elintärkeä. Kolme kisaa ET:lla ( Portuquese Open, Madeira Open, Portugal Masters) on kuitenkin hurja määrä, varsinkin kun heillä ei ole vuosikausiin ollut yhtään pelaajaa päätourilla.

Edellisvuonna Lee Westwood voitti ennen Francesco Molinaria. Kaudella 2008 ykköseksi ylsi Alvaro Quiros, ensimmäisen, vuonna 2007 pidetyn kisan paras oli Steve Webster.

Mikko Ilosen selkä juntturassa

Mikko Ilonen on valmistautunut maanantaista eteenpäin kilpailuun paikanpäällä. Ensimmäisenä kisapäivänäkin Ilonen ehtii vielä treenata ja parannella ”juntturassa” olevaa selkäänsä, sillä starttiaika on kello 15.40 Suomen aikaa päivän kolmanneksi viimeisessä ryhmässä.

”Iltapäivällä haluaisi mieluummin pelata pikkuisen aiemmin, mutta hyvä näinkin. Satutin selkääni tiukassa tenniksen nelinpelissä, mutta uskon sen olevan kohdallaan kun pääsen kentälle”. Kenttä on vielä sateiden jäljiltä varsin märkä, se kuitenkin kuivuu vauhdilla ja on uskoakseni viikonloppuna taas napakassa kunnossa”, Ilonen laskeskelee.

”Viheriöt ovat pehmeät, ne on selvästikin reiítetty, hiekka on käsittääkseni laitettu pienellä viiveellä ja tämän johdosta siellä näkyy vieläkin noita reikiä. Täytyy toivoa, että tulevat hyvään kuntoon”. Ilonen saa varmasti ryhmänsä perään myös yleisöä, samassa pallossa on näet isäntämaan Antonio Sobrinho sekä Englannin Graeme Storm.

Mikko

Ennen viikonlopun kilpailua Mikko Ilonen on Race to Dubai-rahalistalla 69:s, maailmanlistan sijoitus on 193:s Portugalista Ilosella on hyviä muistoja kaikista siellä pelatuista kisoista. Keväällä 2002 Ilonen oli ensimmäistä kertaa kymmenen joukossa ”tavallisessa” ET:n kisassa .Kun Portugal Open päättyi kahden kierroksen jälkeen, Ilosen sijoitus oli yhdeksäs. Katastrofivuonnaan 2005 Ilone sijoittui silloinkin kerran kymmenen joukkoon. Tämä tapahtui Madeiralla jossa hän oli kahdeksas.

Ilosen perjantain startti on kello 11.20 Suomenaikaa. Ennen viikonlopun kisaa Ilosen sijoitus rahalistalla on 69:s. Ero viimeiseen pelaajaan ( 60:s) joka pääsee ET:n päätöskisaan Dubaihin on kuitenkin 74.000 euroa. Rajan oiikealle puolelle nouseminen vaatisi tässä vaiheessa Vilamourasat sijalukua 6-7, riiippen muiden samoilla sijoilla olevien pelaajien esityksistä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje