Rorylta radikaali ehdotus major-aikatauluihin, mallia tenniksestä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Kilpagolf - Major

Rorylta radikaali ehdotus major-aikatauluihin, mallia tenniksestä

Rory McIlroyn mukaan majoreiden pelaaminen liian lähekkäin toisiaan on omiaan vähentämään yleisön mielenkiintoa lajiin.

Golfin major-turnausten aikataulutusta rukattiin uusiksi kuluvalle kaudelle isolla kädellä, kun PGA Championship siirrettiin elokuulta toukokuulle. Kaikki neljä miesten major-kilpailua pelataan nyt reilun kolmen kuukauden jaksossa.

Masters avaa major-kauden huhtikuun alkupuolella, PGA Championship pelataan toukokuussa, US Open kesäkuussa ja The Open heinäkuussa. Tänä vuonna Mastersin ensimmäisen kierroksen ja The Openin päätöspäivän väliin jäi 102 päivää.

Ensi vuonna mukaan kuvaan astuu neljän vuoden välein pelattava olympiaturnaus, jonka ajankohta miesten osalta Tokiossa on 30.7.–2.8. Osaltaan juuri se aiheutti PGA Championshipin siirtämisen toukokuulle.

Rory McIlroy, maailmanlistan entinen ykkönen ja tämänhetkinen kakkonen ei katso moista hyvällä. McIlroy kertoi näkemyksistään BBC:n The Cut -podcastissa.

”Jos tarina menee niin, että majorit ovat ainoa tärkeä juttu golfissa, niin se on vaarallinen tie: fanithan eivät sitten välitä lopuista 48 viikosta vuodessa?”

”Ja jos majorit pelataan niin lähekkäin toisiaan, ovatko fanit sitten kiinnostuneita golfista vain huhtikuun toisen viikon ja heinäkuun kolmannen viikon välillä?” McIlroy pohtii.

Hänen mukaansa golfin pitäisi muuttaa majoreiden aikataulua ja ottaa mallia tenniksestä.

”Australian Open pelataan tammikuussa ja US Openia pelataan tällä hetkellä. Heillä on yhdeksän kuukauden merkityksellinen jakso ja sitä samaa haluisin golfiin. Merkityksellisiä kisoja pitäisi olla niin pitkällä ajanjaksolla kuin mahdollista, jotta laji saisi mahdollisimman paljon katsojia ja kiinnostusta. En usko, että majoreiden pelaaminen näin lähekkäin on hyvä idea”, McIlroy sanoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)