25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Roope Kakolle tärkeitä euroja Ranskasta

Minni ja Roope ehtivät viikonlopuksi Suomeen seuraamaan jääkiekko-otteluita jolleivat pelit Ranskassa kulje perjantaina avauspäivää paremmin.

Roope

Roope Kakolla on edessään seuraavaksi Tsekin ja Tanskan kilpailut. &copy Getty Images

Taistelu Challenge Tourin rahalistan kärkisijoista jotka tuovat paikan ET:lle, sekä sijoille 21-45 pääsemisestä on loppusuoralla. Ranskan Lyonissa Roope Kakko jatkoi hyvien kisojen sarjaa oltuaan tuloksin 75-65-70-67 sijaluvulla 15:s. Kahdessa edellisessä kilpailussaan Kakko on ollut seitsemäs, joten syyskunto on kova.

Kakolla on myös rajoitettu kortti ET:lle, jossa hän on pelannut kahdeksan kisaa (30.000 e). Challenge Tourin 12:ssa kisassa paras sijoitus on kolmas.

Golf de Gouverneurin kentällä Kakko pelasi avauspäivänä yhdeksän ensimäistä reikäänsä kuusi yli, mutta tuli lopun kuin lentäen kärjen tahtiin. Voiton uusinnan kautta pelannut Chirs Doak ja Tim Sluiter olivat 72 reiän jälkeen kuusi lyöntiä edellä.

Kakko on ennen kahta viimeistä kisaa rahalistalla 45:s ( 35.166 e), Mikko Korhonen 48:s (32829 e).

Jotta molemmat suomalaiset pääsisivät 45:n joukkoon , tarvitsisi Korhonen suurella todennäköisyydellä vahvan top-10 sijoituksen tai kaksi top 20-tilaa. Kakolle riittää vähempikin, mutta nykyiset tienestit eivät sellaisinaan.

45 ensimmäistä pelaavat kauden päätteeksi Grand Finalin, jonka voittamalla nousee kaukaakin takaa rahalistalla 10-15 ensimmäisen joukkoon.

2.pv

Roope Kakko sai perjantaina ison vaihteen päälle Lyonin Challenge Tour-kilpailussa. Hän oli tuloksellaan 65 päivän toiseksi paras ja nousi 40:ksi. Eroa kakkostilaan on kuusi lyöntiä ja jokainen ansaittu euro voi olla ratkaiseva. Ennen viikonloppua Kakko on rahalistan 46:s. Ranskan kisan jälkeen pelataan vielä Tsekissä ja Tanskassa, 45 parasta jatkavat Italiassa käytävään Tourin finaalikisaan, jonka osallistujat pääsevät automaattisesti mukaan ET:n viimeiseen karsintavaiheeseen.

Minea Blomqvist putosi jatkosta Ranskan avoimissa. Lyöntejä kertyi 76+75. Jatkoonpääsy olisi vaatinut seitemän lyöntiä paremman yhteistuloksen. Diana Luna 67-64 johtaa, Lorena Ochoa on 25:na kymmenen lyöntiä italialaisesta.

1.pv

Minea Blomqvist-Kakko on torstain jälkeen 76:s Ranskan avoimissa, pelaajia on mukana 80. Minnin lyöntimäärä 76 (+6) jätti hänet 14 lyönnin päähän kisaa johtavasta Stacey Keatingistä. Kymmenenteen sijaan on matkaa kahdeksan lyöntiä.

Blomqvist-Kakon kenttäpeli yskähteli. Avauksista väylään osui 38 prosenttia, 18:sta viheriöstä Minni osui oikealla lyöntimäärällä neljään.Tehoprosentti oli kuitenkin kova, birdejä syntyi kolme, putteja tilastoitiin vain 23. Perjantaina esityksen pitäisi olla aivan toista luokkaa, cut-raja kulkeen torstain jälkeen neljä lyöntiä Minnin nimen etupuolella.

Edellisviikon CT-kisassa hienosti seitsemänneksi sijoittunut Roope Kakko oli jäässä Lyonin kisan ensimmäisellä puoliskolla, jonka jälkeen hän oli kuusi yli. Toisella Kakko teki kaksi birdietä ja sai tuloksekseen 75 (+4). Cut-raja on Kakollakin neljän lyönnin päässä.

Kakko (46.) ja Mikko Korhonen (47.) tähyävät rahalistalla 45:n ensimmäisen joukkoon, joka oikeuttaisi suoraan paikkaan ET:n karsintafinaaliin. Lyonin kisan jälkeen on jäljellä vain kaksi tavallista kilpailua, joiden jälkeen heikommille sijoille jääneet joutuvat valmistautumaan toiseen karsintavaiheeseen. Korhosen kategoria ei riittänyt Ranskan kisaan.

Teemu Tyry

Naisten Euroopan Tourin viimeinen vanhalla mantereeella pelattava kisa käydään viikonloppuna. Ranskan avointen palkintosumma on valahtanut pienten kisojen joukkoon (250.000). Siitä huolimatta vakiokaluston lisäksi mukana on kaksi sponsorin, Lacosten kirkkainta tähteä.

Lorena Ochoa lopetti pelinsä kaudella 2011, Espanjan Azahara Munoz kiertää lähes pelkästään LPGA Touria, jolla hän voitti reikäpelimestaruuden toukokuussa. Munoz on maailmanlistalla 17:s.

Ochoa oli lopettaessaan voittanut LPGA Tourilla 27 kisaa ja ollut pitkään maailmanlistan ykkösenä. Perheen perustaminen ja nyt yhdeksän kuukauden ikäisen esikoispojan syntymä veivät hänet kentän laidalle.

”En ole palaamassa kisoihin, tämä on poikkeus. Lacoste on sponsorini ja halusin tehdä heille palveluksen. Kuluvalla kaudella olen osallistunut kahteen ( USA ja Norja) erillistapahtumaan. Ranskan avointen lisäksi pelaan vielä omassa LPGA Touriin kuuluvassa nimikkokisassa. En harjoittele kuin nimeksi, mutta teen varmasti viikonloppuna parhaani. Jos voitan, tulen takaisin puolustamaan ykköstilaani”, hän kertoi ennen kisaa.

LET:lle antamassaan haastattelussa 30-vuotias Ochoa nosti myös vahvasti nimeään kantavan säätiön työn arvoa.

Kun häneltä kysyttiin, kumpi on hänelle tärkeämpää, menestykset kentillä uran aikana, vai säätiö ,oli vastaus yksiselitteinen.

”Säätiön aikaansaannokset ovat huomattavasti merkittävämpiä. Meksiko on maa, jossa riittää haasteita lasten parissa”, Ochoa muistutti.

Blomqvist-Kakon kuudes kisa Euroopassa

Minnin pelit USA:ssa jäivät kuluvalla kaudella kahdeksaan. Näiden lisäksi hän ilmoittautui 2-3 kisaan, mutta vetäytyi niistä pois.Ensimmäisen kierroksen jälkeisiä keskeytyksiä tuli kaksi. Ainoa jatkoonpääsy tuotti sijaluvun 69:s.

Euroopassa on sujunut paremmin, viidessä kisassa jatkoonpääsyjä on kolme. Turkissa keväällä pelatussa kisassa Blomqvist-Kakko oli kuudes. Muita suomalaisia Ranskassa ei ole mukana. Kaisa Ruuttila ja Ursula Wikström ovat vammojensa takia syrjässä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)