Challenge Tour - Kilpagolf

Ruutia otteisiinsa saanut Ruuska jyräsi Dormy Openin kärkipaikalle

Lauri Ruuska oli torstain kierroksella rautaa. Kuva: Getty Images

Lauri Ruuska pelasi Tukholmassa kauden kirkkaasti kovimman tuloksensa.

Lauri Ruuska aloitti urakkansa loistavalla esityksellä Tukholmassa Österåkers Golfklubbilla käynnistyneessä Challenge Tourin kilpailussa. Hän pelasi Dormy Openin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 64 (-8), ja johtaa turnausta 18 reiän jälkeen.

Tarinagolfin pelaajan tuloskortti oli komeaa luettavaa. Hänelle kirjattiin torstain bogittomalla kierroksella yksi eagle sekä tasaisesti kummallekin kenttäpuoliskolle jakautuneet kuusi birdieä.

”Oli todella vahva kierros alusta loppuun. Pelisuunnitelma oli selkeä ja situouduin siihen hyvin. Peli toimi kokonaisuutena erittäin hyvin joka osa-alueella.”

”Melkein kaikki birdiet tulivat melko läheltä, joten varsinkin pallonlyönti oli tosi vahvaa, eivätkä bogit oikeastaan olleet edes kovin lähellä. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen aikaiseen aamuvuoroon”, Ruuska iloitsi.

Ruuskalla on kilpailussa kahden lyönnin etumatka toista sijaa jakaviin isäntämaan Per Längforsiin ja Espanjan David Bordaan.

Uutta nostetta otteisiinsa saaneen Ruuskan kausi oli sujunut alavireisesti, kunnes hän onnistui vaivatta selvittämään karsintarajan viime viikolla Pohjois-Irlannissa pelatussa DP World Tourin kilpailussa. Top 15:ssä turnauksen puolivälissä ollut Ruuska ei kuitenkaan onnistunut kolmannella kierroksella ja jäi poikkeuksellisesti asetetun toisen cutin takia ulos viimeiseltä kierrokselta.

Finaalikierroksen missaaminen kirjattiin OWGR:n järjestelmään karsiutumiseksi. Se merkitsi myös sitä, että jaetulle 50. sijalle päätyneelle Ruuskalle ei irronnut ISPS Handa World Invitationalissa maailmanlistan pisteitä.

Roope Kakko ja Oliver Lindell avasivat pelin Österåkerissa tuloksella 70 (-2), jolla heltiää jaettu 30. sija. Kakko tehtaili mukavasti kuusi birdieä, mutta vastapainoksi lipsahti kaksi tuplabogia, molemmat etuysillä. Lindell puolestaan oli kierrostaan 10. reiän jälkeen kolme yli, kunnes hän viritteli sisääntulossa mainion loppukirin viiden birdien muodossa.

Niukasti sadan joukkoon mahtuvan Alex Hietalan tulos oli 73 (+1). Matias Honkalalla (78/T145) ja Kim Koivulla (79/T151) riittää enemmän kirittävää, mikäli he aikovat mieliä mukaan viikonlopun kierroksille.

Challenge Tour pysyttelee elokuun Pohjoismaissa. Kuukausi käynnistyi Suomen CT-kisalla, seuraavaksi vuorossa oli Tanskan ”GP”, jonka jälkeen pelataan kaksi viikkoa Ruotsissa.  Ensi viikolla matkataan Helsingborgiin.

Lue seuraavaksi: Triplabogey tuli Ruuskalle kalliiksi, myös Wikströmin tie nousi pystyyn toisessa karsinnassa