[13][26]

[13][26]

Rickie Fowler paras Abu Dhabissa

Rickie Fowlerin voitto oli terve muistutus siitä, että alkaneen kauden kuninkaaksi on ehdolla muitakin pelaajia kuin Jordan Spieth, Jason Day sekä Rory McIlroy.Kuva Getty Images

Abu Dhabi HSBC Championship oli mainio startti tähtien varsinaiseen kisakauteen. Maailmanlistan ykkönen Jordan Spieth ja kolmonen Rory McIroy täyttivät roolinsa, viimeinen terävyys ja voittoon vievä varmuus kuitenkin puuttuivat.

Henrik Stenson jakoi kolmannen sijan McIlroyn kanssa, Spiethin heikko toinen kierros (73) jätti hänet kuudenneksi.

Rickie Fowler aloitti kisan surkeasti ollen seitsemän reiän jälkeen yksi yli. Hän ei kuitenkaan jäänyt McIlroyn ja Spiethin seurassa nurkkaruusuksi.

Kun rytmi peliin löytyi, 27-vuotias maailmanlistan kuutonen jyräsi vakuuttavalla tavalla johtoon varhain sunnuntaina aamulla pelatun kolmannen kierroksen sisääntulon aikana.

68 viimeisen reiän aikana Fowler teki vain yhden bogeyn. Viimeisellä kierroksella hän antoi seitsemännellä reiällä hetkeksi mahdollisuuden muille tuplabogeyllaan, joka kuittaantui seuraavan reiän eaglella.

Kokonaisuutena esitys oli vakuuttava ja luonnollista jatkoa Fowlerin noususuhdanteella maailman golfhuipulla.

Tasan kaksi vuotta sitten hän oli maailmanlistalla 53., Abu Dhabin kisan jälkeen sijoitus on joko neljäs tai viides.

Fowler on hallitseva Players Championshipin mestari ja vuoden 2014 majoreissa sijoitukset olivat viides, toinen, toinen ja kolmas. Ykköstila oli uran kuudes. Huomionarvoista on se, että Fowlerilla on pyttyjä USA:n lisäksi nyt myös Lähi-Idästä, Euroopasta ( Scottish Open) ja Aasiasta ( Korea).

Puman ja Cobran ykkösmannekiinina Fowler tulee sisällyttämään jatkossakin reilusti kisoja USA:n ulkopuolelle

Hän saattaa heittää todella kovan haasteen kolmikolle Jordan Spieth, Jason Day ja Rory McIlroy kun ratkotaan kauden 2016 golfkuninkuuksia.

Kisan yllättäjä oli alkavalla viikolla 24 vuotta täyttävä Belgian Thomas Pieters, joka nousi kakkoseksi oltuaan kahden viimeisen kierroksen tuloksissa paras (64-67).

Pieters osoitti jo edelliskauden voitoillaan Hollannissa ja Tsekissä täyttävän tulevaisuudessa jopa suuren osan supertähtiin liitetyistä ominaisuuksista.

Mikko Ilosella lupaava avaus

Mikko Iloselle 22. sija oli uran toiseksi paras Abu Dhabissa yhdeksästä.Kuva Getty Images

Suomalaiskolmikosta Mikko Ilonen pysyi viikonloppuna hyvin ryhdissä parantaen loppua kohden. Hän pelasi ensimmäistä kerta urallaan Abu Dhabissa kaikki kierrokset alle parin (71-71-70-69).

22. sija tuotti 26 671 euroa ja mukavasti World Ranking-pisteitä.

”Tästä viikosta voin olla kenttäpelin osalta tyytyväinen. Oli ensimmäiseksi kisaksi ehjä suoritus. Puttaamiseen liittyi eniten jossittelua, jäi liian monta lyöntiä noille viheriöille. Tästä huolimatta sain kokonaisuuden pysymään kasassa, en antanut pettymysten vaikuttaa tekemiseen”, Ilonen pohti.

Mailoja kantoi ensimmäistä kerta kisatilanteessa Tourin kokeneimpiin ja arvostetuimpiin caddeihin lukeutuva Jason Hempleman.

”Yhteistyö toimi jo nyt saumattomasti. Jason on jo ihan kärryillä tekemisistäni ja toiveistani. Hän on sopivan rauhallinen, minulle mies paikallaan”, Ilonen suitsutti tuoretta aisapariaan.

Mikko Korhosella (69-73-74-75) oli ensimmäisellä kierroksella hetkensä. Paketti ei vielä pysynyt kasassa kuin hetkittäin, sijoitukseksi tuli 69.

”Tosi pitkiä päiviä sumun takia ja tänään takaysillä oli jo fyysinen väsymys aika kova. Paikat vähän kipeänä eikä jaksanut keskittyä kunnolla”, sanoi Korhonen, jonka harjoittelua kauden alla häiritsi ikävä takareisivamma.”

Päästiin maaliin kuitenkin. Kaikki osa-alueet vähän ruosteessa, se voisi olla analyysi ensimmäisestä kisaviikosta. Nyt kohti Dohaa ja tulevaa viikkoa”, Korhonen viittasi jo keskiviikkona käynistyvään Qatarin kisaan.

Roope Kakko (72-68-75-77) sai hengen päälle toisella kierroksella. Myös hän hyytyi loppua kohden, sijaluku oli 70.

”Jatkon kannalta oli arvokasta päästä pelaamaan kaikki neljä kierrosta. Rutiini kisaamisesta tarvitaan tulosten synnyttämiseksi. Sunnuntaina olin tiiltä viheriölle hyvässä tikissä. Puttaaminen oli karmivan huonoa, se vei pohjan tuloksenteolta. Puttaaminen on paljon ajatusmallien luomisesta kiinni. Sillä puolella otin kyllä itseltäni nokkaan melkoisesti. Harjoitus-ja kisanälkä on kova, onneksi päästään jo keskiviikkona taas askiin”, Roope Kakko summasi viikkoa.