11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ramsayn johto kestää

Sergio Garcia on ainoa, joka on pelannut Andalucia Mastersissa kierroksensa alle parin. © Getty Images

Andalucia Mastersin toisena pelipäivänä nähtiin vain yksi kuutosella alkava kierros, josta vastasi kahden lyönnin turvin cutin selvittänyt Richard Finch. Vaisusta tulostasosta on silti turha puhua, sillä turnauksen kisa-areenana toimii maailman vaativimpien kenttien joukkoon kuuluva Valderrama.

Kilpailun kärjessä jatkaa perjantaina tuloksen 72 pelannut Richie Ramsay. Kaksi birdietä ja kolme bogia tehnyt skotlantilainen on 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa -5. Graeme McDowellin vanavedessä toiseksi viime vuoden US Openissa sijoittunut Gregory Havret on Ramsayta kaksi lyöntiä jäljessä. Toistamiseen tuloksen 70 lyönyt Sergio Garcia (-2) on kolmantena.

Sekä Ramsay että Havret tekivät päivän viimeisellä reiällä bogin. Harmillista heidän kannaltaan, sillä jokainen etumatkaa kartuttava lyönti olisi niskaan hengittävää Garciaa ajatellen tervetullut. Espanjalainen onkin nykykunnossaan viikonvaihteen kuumin ehdokas kisan voittajaksi.

Idolin kanssa johtopallossa

”On unelmatilanne kohdata yksi omista idoleistaan kentällä”, Ramsay hehkutti. ”Odotan huomista innolla. Sergion tyyli pelata golfia on juuri sellainen jota itsekin tavoittelen. Hän muokkaa lyöntejään ja käyttää mielikuvitustaan tässä pelissä kenties paremmin kuin kukaan toinen.”

Castello Mastersin viime sunnuntaina ylivoimaisesti voittanut Garcia on sijoittunut kolme kertaa kakkoseksi Valderramassa pelatuissa Euroopan kiertueen kisoissa, mutta ykköstila puuttuu – kuten kaikilta muiltakin espanjalaisilta.

Garcia tarvitsisi Valderramasta voiton, mikäli hän mielii mukaan ensi viikolla Shanghaissa pelattavaan World Tourin kisaan.

”Tänään oli vaikeata osua väylille ja tehdä oikeita mailavalintoja. Luojan kiitos kenttä on pehmeä, sillä muussa tapauksessa se olisi helvetti. Mutta olen aina nauttinut kovista kentistä. Toinen voitto perään olisi mahtava juttu, mutta en halua mennä asioiden edelle”, Garcia sanoi.

Gregory

Gregory Havret lähtee viikonlopun kierroksille kolmannelta sijalta. &copy Getty Images

Havret’n korttiin kirjattiin perjantaina avauskierroksen tapaan reikätulos 7. Tämä syntyi kentän 11. reiällä (par-5). Birdiet kahdella seuraavalla korjasivat kuitenkin nopeasti tilannetta.

”Tämä kenttä ei salli yhtään virhettä. Jokainen reikä on todellinen haaste, kaikkiin lyönteihin on keskityttävä huolella”, ranskalainen pohti.

Miguel Angel Jimenez (-1) on kisassa neljäs ja viimeinen yhteistuloksessa alle parin oleva pelaaja. Mainiota kautta pelaava britti David Lynn (par) löytyy viidenneltä tilalta.

Garcian kanssa pelannut Justin Rose aloitti molemmat kenttäpuoliskot kahdella birdiellä, mutta kolme perättäistä bogia rei’illä 15-17 pudottivat hänet tilanteeseen +1. Samassa tuloksessa Rosen kanssa ovat mm. Alejandro Canizares, Peter Hanson, lupaava ranskalainen Romain Wattel sekä kauden neljättä voittoa jahtaava Thomas Björn.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje