30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][9]

[12][9]

Puttipelinsä pelottavaan vireeseen saanut Scottie Scheffler jyräsi huippukisan voittoon

Kuuma putteri takasi Scottie Schefflerille ison menestyksen Arnold Palmer Invitationalissa. Kuva: Getty Images

Scheffler otti ylivoimaisimman voiton Arnold Palmerin turnauksessa 12 vuoteen.

Scottie Scheffler (-15) esitti sunnuntaina peliä, jota vain maailman tämän hetken parhaalta golfarilta sopii odottaa. Hän iski Orlandossa Floridassa käydyn Arnold Palmer Invitationalin päätöskierroksella komean tuloksen, 66, ja venytti voittoon viidellä lyönnillä ennen kakkoseksi sijoittunutta Wyndham Clarkia.

Kisa enteili 54 reiän jälkeen tasaista loppuhuipennusta, mutta Scheffler oli toista mieltä: hän määräsi tahdin heti ykköseltä lähtien. Kärkipaikkaa yhdysvaltalaisen kanssa jakanut Shane Lowry aloitti kahdella peräkkäisellä bogilla, eikä hänestä tai kenestäkään muustakaan ollut pelikaverinsa uhittelijaksi neljännellä kierroksella.

Kun Scheffler itse ei langennut finaalikierroksella virheisiin, oli pitkään ainoa jännitysmomentti, miten suurella marginaalilla hän voiton lopulta vie. Yhtä ylivoimaiseen voittoon Bay Hill Club & Lodge -kentällä oli edellisen kerran pystynyt Tiger Woods vuonna 2012.

Bay Hill on vaikea ja paikoin viheliäinen kenttä. Nyt tavallista säyseämmät olosuhteet sallivat Orlandossa paremman tuloksenteon, vaikka ei sunnuntainakaan hankalammilla lipunpaikoilla tulosilottelua nähty. Vain neljä pelaajaa alitti viimeisenä päivänä 70 lyönnin rajan. Schefflerin hienoa suoritusta alleviivaa se, että hän jakoi turnauksen kovinta tulosta päätöspäivänä ja pelasi kisan parhaan kierroksensa nimenomaan sunnuntaina.

Kun putti kulkee, löytyykö pysäyttäjää?

Schefflerin kompatuskivenä viime kaudella oli vaisu puttipeli. Hän jäi puttitilastossa sijalle 162, eikä alkukausikaan ole paljon paremmalta näyttänyt. Kun homma ei toimi, on kokeiltava erilaisia keinoja. Scheffler vaihtoi ennen viime viikon kilpailua blade-putterinsa TaylorMade Spider Tour X -mallet-versioon, jolla avauskierros ei vielä luvannut suuria. Scheffler hävisi torstaina strokes gained: putting -tilastossa kanssapelaajilleen keskimäärin reilut 1,5 lyöntiä.

Puttipeli koheni turnauksen edetessä pitkin askelin, ja sunnuntaina hän oli puttitilaston ykkönen. Muut tilastot olivat sitäkin tutumpaa Scheffleriä. Erinomainen pallonlyöjä hallitsi kilpailun off the tee- ja around the tee -tilastoja saaden näyttämään toiset lähinnä statisteilta.

Kilpakumppanit syttyivät ylistämään Schefflerin suoritusta.

”En halua kenellekään mitään huonoa, mutta jos Scottie alkaa puttaamaan tuolla tavalla, häntä on todella vaikea voittaa”, Wyndham Clark sanoi.

Kolmanneksi sijoittunut Shane Lowry (-9) oli samoilla linjoilla Clarkin kanssa.

”Maailmassa on ehkä kaksi muuta pelaajaa, jotka voivat jotenkuten kamppailla hänen kanssaan tuollaisella esityksellä. En ole varma, olenko toinen heistä.”

Sunnuntaina epäonnistunut Rory McIlroy muistutti, että Schefflerin pallonlyönti on tällä hetkellä omaa luokkaansa, ja että saadessaan puttipelinsä sujumaan ”jotain tällaista osaisi odottaa”.

Voitto oli Schefflerille, 27, PGA Tourilla uran seitsemäs ja ensimmäinen lähes vuoteen, jolloin hän juhli Players Championshipin mestaruutta. Arnold Palmerin kisan hän voitti nyt toistamiseen: ensimmäinen ykköstila Bay Hillissä tuli kaksi vuotta sitten yhden lyönnin marginaalilla.

Scheffler kuittasi PGA Tourin Signature-kilpailuihin kuuluvan turnauksen voitosta neljä miljoonaa dollaria palkintorahaa. Clarkin osuus oli 2,2 miljoonaa ja myös Lowry ansaitsi seitsennumeroisen summan 1,4 miljoonan taalan tienesteillään.

Sami Välimäki pelasi Orlandossa ensimmäisenä suomalaisena kiertueen Signature-kisassa, mutta ei yltänyt kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Lue seuraavaksi: Säännöt aiheuttivat jälleen parranpärinää – Asiantuntijan mielestä tähtipelaaja pääsi kuin koira veräjästä