Puolustavan mestarin hurja avaus – kuka pysäyttäisi Koepkan? - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Puolustavan mestarin hurja avaus – kuka pysäyttäisi Koepkan?

Brooks Koepka aloitti New Yorkin Long Islandilla käynnistyneen major-turnauksen isännän elkein. Kuva: Getty Images

Brooks Koepka ei tehnyt hankalalla kisakentällä yhtään paria heikompaa reikätulosta.

PGA Championshipin viimevuotista voittoa puolustava Brooks Koepka antoi myrskyvaroituksen iltapäivällä Suomen aikaa käynnistyneessä major-kilpailussa. Yhdysvaltalainen iski vaikeaksi tiedetyllä Bethpage Black -kentällä upean kenttäennätyksen 63 (-7) ja on ottanut kärjessä kolmen lyönnin etumatkan.

Koepka teki torstain virheettömällä avauskierroksellaan seitsemän birdieä, joista neljä ensimmäisellä kenttäpuoliskolla ja kolme takaysillä.

”Luin linjat hyvin koko päivän ja pituuskontrolli toimi hienosti. Olen ollut tyytyväinen puttipeliini tehtyäni siihen pari muutosta”, Koepka sanoi.

Samassa ryhmässä tuloksen 72 pelannut Tiger Woods yltyi kehumaan pelikumppaniaan.

”Brooks löi pari lipsahtanutta avausta, jotka päätyivät hyville paikoille. Tuo oli kuitenkin korkein mahdollinen tulos häneltä tänään. Se olisi voinut olla helposti pari lyöntiä parempi.”

Koepkasta tuli ensimmäinen pelaaja, joka on pystynyt pelaamaan vähintään kahdesti tuloksen 63 samassa major-kilpailussa. Koepka on niin ikään ensimmäinen pelaaja, joka on pelannut kahdessa peräkkäisessä majorissa 63 lyönnin kierroksen. Edellinen tuli viime vuoden PGA Championshipin toisella kierroksella St. Louisissa.

”Itseluottamukseni ei ole koskaan ollut yhtä korkealla. Yritän koko ajan oppia ymmärtämään peliäni, ja olen jäljillä. Odotan innolla, mitä lähivuodet tuovat tullessaan”, Koepka sanoi.

Kakkosena olevalla Australian Danny Leellä (-4) on pelaamatta kierrostaan viimeinen kolmannes. Kierroksensa loppuun pelanneista toiseksi parhaana on kolmatta sijaa jakava Englannin Tommy Fleetwood, jonka tulos oli 67.

Kisan ainoa suomalaispelaaja Mikko Korhonen (T42) on kolmen reiän jälkeen tilanteessa +1.

Lue seuraavaksi: Tiesitkö tämän PGA Championshipistä?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje