18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Champions Tour - Kilpagolf

Price lähellä haamurajaa Champions Tourilla

Nick Price otti muilta luulot pois jo avauskierroksen ylivertaisella esityksellään © Getty Images

Nick

Zimbabwea edustava Nick Price voitti varsinaisella urallaan kolme majoria ja yhteensä 18 kertaa PGA Tourilla. Maailmanlistallakin hän oli pitkään 90-luvulla ykkösenä. 50 vuotta täytettyään Price on pelannut Champions Tourilla, mutta menestys ei ole ollut odotetunlaista. Ensimmäistä ykköstilaansa hän sai metsästää pari vuotta. Viikonlopun jälkeen voittoja on neljä, sillä Price pisti kolmen kierroksen kisasssa muille luun kurkkuun jo avauspäivänä pelattuaan tuloksen 60, 11 alle parín.

”Tuon jälkeen ihmiset alkoivat kysellä, kuinka monella lyönnillä aion voittaa. Valitettavasti putterini oli kahtena seuraavana päivänä jäässä. Se oli turhauttavaa, sillä pelasin todella hyvin,” samaan ongelmaan useasti urallaan törmännyt Price kiteytti esityksensä.

Voittomarginaaliksi tuli lopulta yksi lyönti ennen Mark Wiebeä. Price ansaitsee kolmen päivän aherruksestaan 255.000 dollaria. Tourin kolminkertainen rahalistan kuningas Bernhard Langer uinahti toisena päivänä pelaten 73, hänen lopullinen sijoituksensa oli 28:s.

Isot pojat ovat kunnostautuneet Tourin kisoissa alkuvuodesta. Avauskisan voittanutta John Cookia lukuunottamatta kaikki muut voittopokaalin nostaneet miehet ( Tom Lehman, Bernhard Langer, Nick Price) ovat olleet aikoinaan maailmanlistan ykkösiä ja myöskin major-voittajia. Lisäksi Tourin epäviralliseen ohjelmanumeron, Skins Gamesin ahneimpia metsästäjiä oli parivaljakko Jack Nicklaus & Tom Watson.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje