18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Kilpagolf - Major

PGA:n pinna paloi – Vuoden 2022 PGA Championship vietiin Trumpilta

Getty Images.

PGA of America ei halua tahrata brändiään. Siksi se vie merkittävimmän kisansa pois Trumpin kentältä.

Trump National Bedminster -kentän oli määrä isännöidä vuoden 2022 PGA Championship -kilpailua. Myöhään sunnuntaina järjestö ilmoitti siirtävänsä kisan toisaalle. Vielä ei ilmoitettu, missä kisa järjestetään. Kisa myönnettiin Bedminsteriin jo vuonna 2014.

”On käynyt selväksi, että PGA Championship -kisan järjestäminen Trump Bedminsterissä olisi vahingollista PGA of American brändille ja sitä kautta se vaarantaisi järjestön kyvyn toteuttaa missiotaan”, järjestön puheenjohtaja Jim Richerson sanoi.

Kannanotto liittyy tammikuun 6. päivä tehtyyn Yhdysvaltojen kongressin valtaukseen, jossa Trumpilla katsotaan olleen merkittävä, joskin välillinen rooli. Trump piiskasi kannattajiaan puheessaan, jossa hänen voidaan katsoa kehottaneen heitä laittomaan toimintaan.

”Olemme vastuussa jäsenillemme, lajille, missiollemme ja brändillemme. Miten me suojelemme niitä parhaiten? Keskiviikon tapahtumien jälkeen kävi selväksi, ettemme voi järjestää kisaa Bedminsterissä. Vahinko olisi ollut peruuttamaton. Ainoa vaihtoehto oli lähteä sieltä”, PGA of America -järjestön toimitusjohtaja Seth Waugh sanoi.

Bedminsterissä pelattiin edellisen kerran major-golfia 2017, kun se isännöi Women’s US Open -kilpailua.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)

 • TUPLAVAARI says:

  …… järjetön puheenjohtaja Jim Richerson sanoi.
  Minusta kai päätös oli varsin järkevä 😉
  Luulisi, että tänä päivänä olisi käytettävissä lukematon määrä tekstin tarkistus-ohjelmia. Toisaalta automaattikorjaukset tekevät myös omia temppujaan kirjoittajille.
  Anyway jostakin syystä on syntynyt tunne että näitä kirotusvirheitä on nykyään aiempaa enemmän kaikissa uutisointia tuottavissa palveluissa YLE:n tekstiTV:tä myöten.
  PS. Tässäkin tekstissä on varmasti useampia virheitä, mutta minä en kirjoitakaan mitään uutisointia tms artikkeleita.

 • OikeaJuuso says:

  Noitavainoa ja politikointia, kaikenlainen Twitterin sulkeminen ja tämä kisan peruminen. Ei Trump joukkoja väkivaltaan kehottanut, mutta jos poliittinen vire on oikea, kuulee mitä haluaa.

  Taas on poseerattu, vähän samaa luokkaa kuin se muuvment, jossa kaikki merkittävät isot yritykset ottaa ja on otettava kovasti myötämielistä kantaa ”pride-kulkueisiin”. Siis niihin marsseihin jossa puolipukeiset erikoismodernit ihmiset hihhuloi julkisesti. Ollaan katsos niin incklusiivisia sitten ja brändi kiiltää, eikä SoMe suutu.

  Kovaa vauhtia näköpiirissä on tulevaisuus, se dystopia jossa on yksi oikea mielipide, robottimaiset kiltit standardikansaiset vannovat uskollisuuttaan yhdelle totuudelle ja käräyttelevät toisinajattelijoita. Kaikki on ok paremman turvallisuuden varjolla.

 • KL1 says:

  ’Ei Trump joukkoja väkivaltaan kehottanut, mutta jos poliittinen vire on oikea, kuulee mitä haluaa.’

  Sinäpä sen sanoit…

 • Bryson says:

  Jim Richersonilla on joko huono ymmärrys tai vilpilliset neuvonantajat. Kuuntelin Trumpin puheen, mistä häntä syytetään, jälleen kerran, eikä Trump siinä kehottanut ketään murtautumaan Congressiin eikä väkivaltaan vaan kulkemaan ihmismassana osoittamaan rauhanomaisesti olemassaolollaan vastustuksensa vilpillisen vaalituloksen hyväksymistä. PGA Richersonin johdolla (luvalla tai luvatta) on asettunut tukemaan laitonta toimintaa, mikä on ehdottomasti tuomittavaa ja ei-hyväksyttävää. PGA ei ole mitään ilman pelaajiaan eli pelaajien pitäisi äänestää tuollaiset pomot pois.

 • Putti-Possu says:

  Trumpin viimeviikkoisten toilausten tutkinta on aluillaan, mutta ilmeisesti syytekynnys on kuitenkin ylittynyt. Johtaako mahdollinen syyte aikaan syytteeseen tai tuomioon – siihen ottakoot oikeusistuimet kantaa käytyään läpi koko materiaalin. Trumpia vastaan on kuitenkin tulossa paljon muita syytteitä, osa hänen busineksiaan kohtaan, joten vaikka hän selviäisi tuosta Capitolin tapauksesta, pari seuraavaa vuotta menee oikeusistaisteluissa. Tilannetta kärjistää se, että fanit osallistuvat oikeusprosessiin mellakoimalla ja kärjistävät kahtiajakoa siten entisestään.
  PGA teki oikein, kun sanoutuu irti näistä tilanteista, olipa lopputulos mikä tahansa ja siirtää kisat neutraalille kentälle – siis kentälle, johon ei sisälly poliittisia intohimoja. En näe tässä mitään väärää ja ajatellen PGA:n brändiä, joka on sidoksissa paitsi pelaajiin, myös mainostajiin ja TV-yhtiöihin, PGA:n on tehtävä päätös omasta näkökulmastaan ja kaiketi PGA:lla on oikeus tehdä päätökset itsenäisesti.

 • kuukkeli says:

  @OikeaJuuso: ”Kovaa vauhtia näköpiirissä on tulevaisuus, se dystopia jossa on yksi oikea mielipide, robottimaiset kiltit standardikansaiset vannovat uskollisuuttaan yhdelle totuudelle”
  Juuri tuolta vältyttiin, kun yhden totuuden (Muut ovat fakenews)julistaja epäonnistui.

 • Harmo says:

  Kannattaa myös lukea R&A:n statement R&A:n sivuilta koskien Turnberryä, nykyään nimeltään Trump Turnberry.

 • JiiKoo says:

  On jokseenkin uskomatonta, että populistisen narsistin, järjettömän valehtelijan ja kenestäkään muusta kuin itsestään piittaavan pian tulevan USA:n ex-presidentin puolustajia löytyy täältä, suomalaisen golfsivuston kommenttiosiosta. Hävetkää!