PGA Tourilla seikkailtiin kuin klubikilpailussa – mitä ihmettä lyhyellä par 3:lla oikein tapahtui? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tourilla seikkailtiin kuin klubikilpailussa – mitä ihmettä lyhyellä par 3:lla oikein tapahtui?

Grafiikka Brian Stuardin seikkailusta PGA Nationalin Champion-kentän 17. reiällä.

PGA Nationalin Champion-kentän lyhin reikä oli avauskierroksen vaikein.

Kaksinumeroiset reikätulokset eivät ole PGA Tourilla kovin tavallisia, mutta eivät tuiki harvinaisiakaan. Viime viikon The Players Championshipissä Ben An koki kovia TPC Sawgrassin 17. reiällä saatuaan vasta viidennen lyöntinsä pysähtymään pelätylle saarigriinille. Korttiin kirjattiin lopulta tulos 11.

Samat numerot komeilevat nyt Brian Stuardin ensimmäisen kierroksen tuloskortissa käynnissä olevassa PGA Tourin The Honda Classicissa. Mutta Stuardin seikkailu on vielä astetta värikkäämpi.

Päästyään PGA Nationalin niin kutsutun The Bear Trapin (reiät 15, 16 ja 17) viimeiselle reiälle, kierroksensa kymmenenneltä reiältä aloittanut Stuard oli tilanteessa kaksi yli parin. PGA Nationalin 17. reikä on lyhyt, vain 150-metrinen par-kolmonen, mutta paljon mittaansa haastavampi. Vaikein lipunpaikka on etuvasemmalla, jossa lippu oli myös torstaina. Silloin pituuskontrollin virhemarginaali on vain muutaman metrin, muuten pallo on joko lyhyenä vesiesteessä tai pitkänä bunkkerissa. Reikä on usein myös varsin tuulinen, mikä tekee avauksesta entistä haastavamman.

Stuard jätti avauslyöntinsä ensin lyhyeksi veteen, ja droppasi sitten pallonsa etummaiselle tiille 110 metrin päähän reiästä. Seuraavan lyöntinsä Stuard pelasi vähän liiankin varmasti yli veden, pitkäksi takabunkkeriin, jossa vaikeudet varsinaisesti vasta alkoivat.

Stuard oli bunkkerissa lähes mahdottoman tehtävän edessä, eikä onnistunut pysäyttämään palloaan sen paremmin lipulle kuin griinillekään, vaan löi pitkäksi veteen. Samoin kävi seuraavalla yrityksellä. Hän pääsi bunkkerista pois vasta kolmannella yrityksellään, eli kahdeksannella lyönnillään – eikä vesi ollut nytkään kaukana (ks. grafiikka alta).

Vesiesteen ylittäminen The Bear Trapin päätösreiällä ei vielä yksistään riitä.

Kahdeksan metrin etäisyydeltä hän chippasi pallonsa puoleentoista metriin, mutta puttasi vielä siitäkin ohi. Pallo löysi tiensä reikään vasta yhdennellätoista lyönnillä.

Stuardin tulos on kyseisellä reiällä Honda Classicin kaikkien aikojen korkein, mutta vaikeuksia oli muillakin. Vain 58 prosenttia pelaajista onnistui torstaina tekemään reiällä parin tai birdien. Bogeja suurempia tuloksia nähtiin 144 pelaajan tuloskorteissa yhteensä 15, ja keskiarvolla +0,58 lyöntiä yli par’in The Bear Trapin piskuinen päätösreikä oli avauskierroksen vaikein.

Brian Stuard pelasi kierroksensa lopulta tulokseen 79 (+9) ja on kilpailussa viimeisten joukossa. Mikäli Stuard mielii kisassa vielä viikonlopun kierroksille, hänen on parannettava perjantaina tulostaan keskimäärin lyönnillä – lähes jokaisella reiällä. Tasaisen vauhdin taulukon mukaan Stuardin olisi pelattava tulos 63 tai parempi päästäkseen kilpailussa jatkoon.

38-vuotiaalla Stuardilla on vyöllään yksi PGA Tour -voitto, vuoden 2016 Zurich Classicista.

Lue seuraavaksi: Kilpakumppanit ällistyivät Matt Jonesin huippusuoritusta Honda Classicissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje