25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Peter Hanson kärkeen Bahrainissa

Edoardo Molinarin putteri oli lämpimänä jo kierroksen alkuvaiheilla © Getty Images

Peter

Peter Hanson otti hurjan molinaromaisen kirin The Montgomerie Coursen kentän keskivaiheilla. Hän teki yhdeksännellä eaglen, perään parin ja sitten neljä birkkua ampaisten hetkellisesti ykköseksi. Bogey 16:lla pudotti ruotsalaisen takaisin ruotuun, yhteistuloksessa 11 alle ovat hänen lisäkseen Edoardo Molinari, Miguel Angel Jimenez sekä Raphael Jacquelin, jotka kaikki pelasivat toisena päivänä 65.

”Olosuhteet olivat perjantaina ihanteelliset, se pitää pakan kasassa”, selvitti Mikko Ilonen tilannetta. Hän on kuusi lyöntiä kärjestä, sijaluku on kuitenkin päälle 30:n.

Edoardo

Molinarin veljeksistä vanhempi, Edoardo aloitti perjantain kierroksensa kuudellä birdiellä, piti korttinsa bogeysta tyhjänä ja lopetti kierroksen taas birdieen. Tulos 65 nosti hänet tässä vaiheessa kärkeen yhteistuloksella 11 alle parin.

”Pidän tästä kentästä, se on hyvin erilainen, ei tavanomaiseen malliin suoraan eteenpäin kulkeva,” Molinari luonnehti.

Hänellä on olllut varsin heikko jakso loistavan kesän jälkeen. Syyskuun alun jälkeen Edoardo Molinari on sijoittunut vain kerran kymmenen joukkoon. Kauden avauskisassaan hän karsiutui. Peliseurakseen Molinari voi saada pikkuveljensä Francescon, joka on kaksi lyöntiä jäljessä. Mikäli Edoardo voittaisi Volvo Golf Championsin, nousisi hän veljensä edelle World Rankingilla. Ennen kisaa Francesco on 15:s, Edoardo siis 19:s.Lähes uskomaton sattuma on se, että molemmillä kerroilla kun Edoardo on ET:lla voittanut, hänen ryhmässään on ollut päätöspäivänä Francesco Molinari. Sarja voi hyvinkin saada jatkoa Bahrainissa.

Kilpailu on, kuten edellinenkin Abu Dhabissa, erittäin tasainen. Lauantain erikoisuus on se, että Volvon amatöörikisojen voittajat ympäri maailman tulevat mukaan ( yksi per ryhmä) täjhtien sekaan.

Mikko Ilonen (70-69) pääsi avauspäivän tapaan puttaamaan birdietä 14 kertaa. Onnistumisia näissä tuli kuten perjantainakin neljä, bogeja vain yksi. Kärkeen on matkaa vain kuusi lyöntiä, mutta edellä yli 30 pelaajaa.

’Pelasin melko hyvin toisen päivän, kärsivällisesti. Näihin hitaisiin viheriöihin on vaikea totttua, muutaman birdien jätin tuonne kentälle. Par-viitoset olen scoorannut hyvin, mutta varsinkin par-nelosilla pitäisi tapahtua enemmän. Viikonloppuna odotan hyvää nousua, kahta kierrosta joissa molemmissa tulos on alle 70:n lyönnin’,Ilonen suunnitteli.

Kisan erikoisuus on se, että kolmantena päivänä kaikissa ryhmissä on kahden ammattilaisen lisäksi yksi Volvon kansainväliseen finaaliin osallistuva amatööri. Pro-amissa kukin pelaa omaa palloaan, voittaneen ryhmän molemmat prot saavat joko 30.000 euroa tai Volvo S 60 merkkisen auton.

’Kyllä se tietty motivoi, vaikka ensisijaisesti pelaan tietysti omaa peliäni ja palloani’, Ilonen kertoi..

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje