[13][26]

[13][26]
Finnish Tour - Kilpagolf

Perttilä venyi Paltamon kisan ykköseksi

Paltamo Openin voitto tuotti Jani Perttilälle 5300 euron palkintoshekin. Kuva: Juha Hakulinen

Paltamossa päättynyt Finnish Tourin kilpailuhuipentui lauantaina Jani Perttilän voittoon. Messilä Golfia edustava pelaajalöi kisan kolmannella kierroksella tuloksen 70, jättäen toiseksi sijoittuneen Henri Sataman niukasti taakseen. Perttilän lopputulos 54 reiän kilpailussa oli207 (-9) lyöntiä.

Satama johti kisaa kahden kierroksen jälkeen lyönnillä ennen Perttilää.Jälkimmäinen alkoi kääntää peliä edukseen jo finaalikierroksen ulosmenossa,jonka hän pelasi kolme alle. Neljä lyöntiä perässä ollut Satama kuroi sisääntulossaeroa umpeen, ja 14. reiän jälkeen Perttilän etumatka oli typistynyt yhteenlyöntiin.

Ratkaisureiäksi osoittautui 17:s, jolla Perttilä teki birdien. Kun Satama eipystynyt tekemään viimeisellä birdietä, riitti Perttilälle bogi turnauksenvoittoon.

”Päätin hyvissä ajoin, että en lähde kyttäilemäänreikäpelityylisesti. Pystyin keskittymään omaan peliin, ja sain sen avullahyvän alun kierrokselle”, Perttilä sanoi.

”Kympillä ja 11:llä olin hieman vaikeuksissa, mutta sain tehtyä molemmillatärkeät parit. Meistä kumpikaan (pelikaverina Henri Satama) ei tiennytkierroksen edetessä, mikä on tilanne. Kun olin avannut viimeisellä reiällä,kuulin ensimmäisen kerran olevani johdossa. Lopussa lyöminen ei ollut ihanparasta, mutta tietysti kisan asetelmalla oli siihen omat syynsä.”

Vaikka Perttilä kepitti Paltamossa monta kovaa nimeä, ei hän halunnut nostaaPaltamon kisaa erityiselle jalustalle. ”Kaikki voittamani kisat FT:llä ovatyhtä merkittäviä. Varmasti ensimmäinen voitto ammattilaisena kolme vuotta sittenLohjalla on jäänyt parhaiten mieleen. Lappajärven pro-am kisan (Kivitippu)voitto tänä vuonna oli myös maukas.”

”Vielä on jäljellä Pickalan ja Vuosaaren kisat. Lähden sen jälkeen Aasiaan,jossa aion pelata joitakin kisoja Thaimaan parilla pienemmällä kiertueella ja Aasian kakkoskiertueella,ADT:lla. Ensi talvena olisi tarkoitus mennä ADT:n karsintoihin.”

Jaakko Mäkitalon ruuti riitti tällä kertaa neljänteen sijaan. Kuva: Juha Hakulinen

Mika Piltzin valmentaman Perttilän pidemmän ajan tähtäin on Aasiassa, jossa hänon ollut yhtäjaksoisesti pisimpään kahdeksan kuukautta. ”Siellä hommat ovatmenneet golfin suhteen koko ajan eteenpäin. Kun aloitin ADT:lla, kisoja oliviisi, nyt niitä taitaa olla jo parikymmentä. Katson että jatkuvuuden kannaltaon paras tähdätä tähän lajiin nyt sillä suunnalla.”

Perttilä ei aio lähteä tänä syksynä ET:n karsintoihin. ”Itse asiassa en olekoskaan osallistunutkaan niihin. Unelma olisi tietysti pelata Euroopankiertueella, mutta päätin jo hyvissä ajoin katsoa tämän Aasia-etapin. Vaikkaikää on 30 vuotta, en katso että ET olisi mennyt kohdaltani vielä ohi.”

Paltamon kisan kärkinimi vaihtui päivittäin, sillä avauskierroksen jälkeen johdossa oli Teemu Putkonen (-1). Hän sijoittui lopputuloksissa jaetulle yhdeksännellä tilalle yhdessä Tatu Toivon kanssa.

Henri Pyykölä (-5) oli kolmas. Janne Kaske,Jaakko Mäkitalo sekä päivänkovimman kierrostuloksen (69) pelannut Riku Mattila jakoivat neljättä sijaalukemissa neljä alle. Tuomas Nukari (-2) oli Paltamossa paras amatöörikahdeksannella tilallaan. Hän jätti kisan ainoan maajoukkuepelaajan, Miki Kurosen, viiden lyönnin päähän.

Perttilä oli jo toisen kerran turnauksen paras ammattilainen tämän vuodenFinnish Tourin kilpailussa. Perttilä ja Tatu Toivo hävisivät kaudenavauskilpailun uusinnassa voiton Miki Kuroselle.

Finnish Tourin seuraava kilpailu pelataan ensi viikonvaihteessa Pickalassa.