21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Pöljä päivä Paltamossa – Eetu Isometsä ilmiliekeissä

Eetu Isometsän birdie-juna oli vauhdissa torstaina Paltamossa. Kuva: Juha Hakulinen

Tehokas ja varmasti omalaatuinen alkulämmittely siivitti Isometsän omaan ennätykseensä Paltamo Openin toisella kierroksella.

Paltamo Openin toisena kilpailupäivänä yksi oli ylitse muiden. Eetu Isometsä takoi yhdeksän birdien siivittämänä tauluun ennätyskierroksensa 63, joka nosti hänet Paltamo Openin kärkipaikalle ennen päätöskierrosta.

Isometsän unelmakierros lähti käyntiin todellisella ilotulituksella. Levi Golfia edustava Isometsä teki birdiet peräti kuudelle ensimmäiselle reiälle, ja kuulemma seiskaväylälläkin ”meinasi pitkä birdie lipsahtaa reikään”.

Tuollaisen huippualun jälkeen ajatukset lähtevät helposti karkailemaan omille teilleen, mutta Isometsän kierros pysyi hanskassa loppuun asti.

”Olen yrittänyt kehittyä siinä, että mietin vain seuraavaa lyöntiä. Ja olen kehittynytkin siinä. 14–15 väylälle asti pystyin pitämään pelin ihan yhtä rentona kuin normaalillakin kierroksella. Mutta ehkä viimeisillä rei’illä alkoi tuntua, että tässä pelataan jostain vähän isommasta”, ilman bogeja kierroksestaan selvinnyt Isometsä myönsi.

”Toki tänään ei mitään kilpailuja voiteta, mutta tämä oli oma ennätyskierros. Ei voi olla kuin tyytyväinen.”

Isometsän valmistautuminen toiseen kisapäivään erosi takuuvarmasti kaikkien muiden Paltamossa pelaavien pelaajien alkulämmittelystä. Hän nimittäin kävi aamutuimaan hiihtämässä tunnin rullasuksilenkin Vuokatin maisemissa. Se näytti toimivan loistavasti.

En kyllä huonoa lyöntiä tänään vetänyt.

”En normaalisti hiihdä ennen kisaa, mutta nyt päätin, että käyn hiihtämässä, kun olen pelannut koko kauden vähän alavireisesti reikäpelin SM-kisoja lukuun ottamatta”, kärkimies perusteli päätöstään.

”Kun tulin kentälle, ajattelin, ovatko kädet vähän kipeänä hiihdosta. Ehkä pikku väsymys sopii. En kyllä huonoa lyöntiä tänään vetänyt.”

Viimeiselle kierrokselle Isometsä (-8) saa peliseuraksi Joachim Altosen ja Ville Virkkalan. Ero Altoseen on kaksi ja Virkkalaan neljä lyöntiä. Johtopaikka on Isometsälle uusi tuttavuus Finnish Tour -kilpailujen päätöspäivänä.

”En ole ennen lähtenyt kärjestä. Kärkiryhmässä olen pelannut kaksi kertaa, ja joka kerta kun sinne pääsee pelaamaan, on kokemusta rikkaampi. Yritetään mennä huomenna yhtä rennosti kuin tänään ja katsotaan mihin se riittää”, huippukierroksestaan innoissaan ollut Isometsä sanoi.

Miesten sarjassa cut-raja asettui +8:aan.

Naisten sarjassa Kia Sormunen (+4) säilytti avauspäivän jälkeisen johtopaikkansa, vaikka joutui siitä kierroksen aikana hetkellisesti luopumaankin. Torstaina naisten sarjan parhaan tuloksen (70) pelannut Oona Kuronen piipahti takaysillä kilpailun kärjessä, mutta päivän päätteeksi hän jakaa kakkostilaa yhdessä Katri Bakkerin kanssa tuloksessa +6.

Sormusen tuloskortin pääväri on kahden ensimmäisen päivän ajan ollut valkoinen. Par-tuloksia oululaispelaaja on takonut liukuhihnalta. Eilinenkin tummansininen kahdeksikko jäi tänään onneksi tekemättä.

”18:s väylä meni huomattavasti paremmin. Siitä sai heti kolme lyöntiä napattua pois tuloksesta”, Sormunen nauroi.

Muuten kierrostaan Sormunen kommentoi varsin hyväksi päiväksi, jossa putteri toimi avauskierrosta paremmin. Ainoastaan tapa, jolla bogit torstaina tulivat, jäi kaivertamaan.

”Tuli kolme huonoa bogia. Löin lähestymiset niillä yli 15 metriin lipusta, enkä saanut niistä enää pelastettua paria.”

Sormunen on pelannut parin viime kauden aikana todella vähän kilpailuja, mutta aina kun hän on viivalle astellut, kärkisijat ovat olleet hänen hyppysissään. Samaa hän lähtee hakemaan totta kai Paltamo Openinkin viimeiseltä kierrokselta.

”Toivottavasti huomenna kulkee samalla tavalla. On tärkeää, että saa pidettyä pallon pelissä”, Sormunen sanoi.

Paltamo Openin päätöspäivään lähdetään kello 8.00 kahdelta tiiltä.

Lue seuraavaksi: Golfammattilainen Eetu Isometsä aikoo nousta hiihdossa kotimaan top 30:een

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje