26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Finnish Tourin kausi huipentuu Vuosaaressa – kokonaiskisan mestari on jo selvillä

Jonatan Jolkkonen tavoittelee vahvaa kategoriaa Nordic Liigaan. Kuva: Jussi Miettinen

Katri Bakker ja Oona Kuronen kamppailevat naisten ranking-voitosta.

Kauden yhdeksäs ja viimeinen Finnish Tourin kilpailu käynnistyy perjantaina Helsingissä, Vuosaaren kentällä. Vaikka Telia Samsung Openissa riittää vielä panosta, on kokonaiskilpailun voittaja kuitenkin jo selvillä.

Tavoittamattomassa pistejohdossa oleva Rasmus Karlsson ei osallistu finaaliturnaukseen, sillä hän on mukana Ruotsissa samanaikaisesti pelattavassa DP World Tourin ensimmäisen karsintavaiheen kilpailussa.

Kaksi FT-kilpailua tänä vuonna voittaneella Karlssonilla on lähes 240 pisteen etumatka rankingin kakkoseen Kristian Kulokorpeen. FT:n pistelistan kolme parasta pelaajaa, joilla ei vielä kattavaa korttia ole, saavat ensi kaudeksi vahvan kategorian Nordic Liigaan.

Näistä pelioikeuksista kiivaimmin taistelevat Kulokorven ohella seuraavina pisteissä olevat Jonatan Jolkkonen ja Niclas Hellberg. Ranking-kolmosen, Jolkkosen ykköstavoitteena on tehdä paluu Nordic Liigaan, jolla hän pelasi viime vuonna ilman mainittavaa menestystä.

”Koko kauden on ollut teemana, että saisin itseluottamusta takaisin. Finnish Tourilta olen saanut menestystä ja tavoitteena on mennä takaisin Nordic Leagueen, josta aukeaa reitti eteenpäin. Toki tällä viikolla pelataan myös kisan voitosta”, Jolkkonen muistutti.

Kesäkuun alussa Jolkkonen otti ammattilaisuransa ensimmäisen voiton Suur-Helsingin Golfissa pelatussa Seiko Openissa. Torstaina hän otti tuntumaa Vuosaari Links -kenttään finaaliturnauksen pro am -kilpailun yhteydessä.

”Kenttä on hienossa kunnossa. Griinit rullavat hyvin, mutta en ole näin pehmeää Vuosaaren kenttää pelannut varmaan koskaan. Jos tuuli nousee viikonlopuksi, niin siitä tulee hyvä haaste pelaajille”, Jolkkonen ennakoi.

Bakker naisten sarjan kärjessä

Naisten sarjan ranking-voitosta kamppailevat Katri Bakker ja Oona Kuronen. Bakker johtaa kokonaiskisaa 127,5 pisteellä, Kurosella pisteitä on 109.

Naisten sarjassa voitosta saa 50 pistettä, joten kaikki on vielä auki kärkikaksikon osalta. Bakkerille riittäisi päätöskilpailusta toinen sija kokonaiskisan voittoon. Se olisi hänelle toinen perättäinen.

”Lähden voittamaan rankingia ja yritän sijoittua mahdollisimman korkealle tässä kisassa”, Bakker avasi tavoitteitaan kilpailun alla.

Ranking-voitto on Katri Bakkerin omissa käsissä. Kuva: Juha Hakulinen

Kentällä hän pyrkii unohtamaan kutkuttavan asetelman ja keskittymään peliin lyönti kerrallaan.

”Katsotaan kisan jälkeen, mihin se riittää”, hän tuumasi.

Vuosaaren finaaalin jälkeen Bakkerin kausi jatkuu amatöörien MM-kisoissa ja Ladies European Tourin karsinnoissa. Jos Bakker pääsee karsinnoista läpi, hän vaihtaa statuksensa ammattilaiseksi.

”Suunnitelmat ovat vielä auki, jos ei tule korttia.”

Vuosaaresta Bakkerilla on erinomaisia kokemuksia, sillä viime vuonna hän voitti siellä sekä Finnish Tourin avaus- että päätöskilpailun.

”Kiva ja haastava kenttä, jossa saa lyödä hyvin palloa. Tällä kertaa väylät eivät ole erityisen kovat, mutta griinit ovat ihan napakat”, hän kertoi.

Naisten sarjassa kolmantena oleva Aada Rissanen ei osallistu Telia Samsung Openiin. Hän aloitti syksyllä yliopisto-opinnot ja college-golfin Miamissa, Yhdysvalloissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje