26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Paalupaikka säilyi Vuosaaren finaalissa, vaikka toinen kierros vaati 10 lyöntiä enemmän

Amatööri Markus Luoma kamppailee finaaliturnauksen voitosta. Kuva: Severi Hopsu

Tuulinen sää nousi lauantaina Telia Samsung Openissa isoon rooliin.

Finnish Tourin finaalikisan Vuosaaressa kovalla tuloksella, 65, aloittanut Kristian Kulokorpi (-4) käytti toiseen kierrokseensa kymmenen lyöntiä enemmän. Se ei kuitenkaan pudottanut häntä Telia Samsung Openin kärjestä, sillä muillakin oli tuulisessa säässä hankalaa.

Kulokorven niskaan hengittävät Markus Luoma, Nikke Tyry ja Santeri Lehesmaa (-3), joiden tulokset lauantaina painuivat niin ikään muutaman lyönnin plussan puolelle.

“Tänään oli kyllä hieman haastava päivä tuulen kanssa. Ei välttämättä lyönnillisesti, mutta lähipeli oli luokatonta koko päivän. Huomenna ollaan viisaampia, lähdetään pelaamaan lyönti kerrallaan ja koetetaan ottaa kauden eka voitto kotiin”, Kulokorpi kertoi.

Koko kärkinelikko jahtaa Vuosaaren kentällä kauden ensimmäistä Finnish Tourin voittoaan. Pelissä on paljon muutakin, sillä kokonaispisteiden kolme parasta, joilla ei vielä pelioikeutta ole, saavat kortin kaudeksi 2024 Nordic Liigaan.

Ruotsissa DP World Tourin esikarsinnoissa samanaikaisesti pelannut Rasmus Karlsson on jo varmistanut kauden kokonaiskisan voiton.

Katri Bakker kärkkyy Anna Backmania finaalissa lyönnin päässä. Kokonaiskisan ykköstila on menossa Bakkerille toisen kerran peräkkäin. Kuva: Severi Hopsu

Lauantaina vain yksi pelaaja onnistui alittamaan 70 lyönnin rajan. Tuloksen 69 pelannut Elmo Gerkman (par) totesi viihtyvänsä vaativissa olosuhteissa.

“Tänään oli lyöminen hyvin hanskassa. Taisin missata vain kaksi griiniä ja osasin lukea hyvin tuulet. Tykkään pelata kovissa keleissä ja ilmeisesti sellainen on luvassa huomennakin, joten lähdetään haastamaan innolla!” kahdeksatta sijaa jakava Gerkman sanoi.

Naisten finaalikisan voitosta näyttäisi muodostuvan Anna Backmanin (+1) ja päivän parhaan tuloksen, 72, pelanneen Katri Bakkerin (+2) kaksintaistelu. Kokonaiskisan voitto on menossa kolmannen kerran peräkkäin Bakkerille, sillä pahin uhkaaja Oona Kuronen (+12) on jäänyt jo kymmenen lyönnin päähän.

“Tänään onnistui hyvin mailavalinnat ja muutkin ratkaisut”, Bakker kommentoi.

“Aika lailla lyönti kerrallaan on menty tähän asti ja jatketaan samalla kaavalla huomennakin.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje