11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Kulokorpi kovalla tuloksella Finnish Tourin finaalin kärkeen

Kristian Kulokorpi iski Vuosaaren finaalikisan avauspäivänä tuloksen 65. Kuva: Severi Hopsu

Anna Backman oli naisten kilpailun ainoa parin alittaja.

Kristian Kulokorpi otti paalupaikan Finnish Tourin finaalikilpailun ensimmäisellä kierroksella. Hän johtaa Helsingissä Vuosaaren kentällä pelattavaa Telia Samsung Openia hienolla tuloksella, 65 (-7). Eroa toisena olevaan Santeri Lehesmaahan on yksi lyönti.

“Koko kesä on ollut aika hyvää tekemistä, ja sitä se oli tänäänkin. Kun ei juurikaan tuullut, niin sai tehtyä hyvää tulosta”, Kulokorpi sanoi.

Finnish Tourin rankingin kolme parasta pelaajaa, joilla ei vielä ole ensi kaudelle pelioikeutta Nordic Liigaan, saavat paikan kiertueelle. Kulokorpi on rankingin kakkosena, ja perjantain huipputulos vahvisti entisestään hänen asemiaan kärkisijoilla.

“En sitä oikeastaan mieti tai ota paineita siitä. Ensi kaudella pelataan todennäköisesti ulkomailla, mutta vielä on auki, että missä”, Kulokorpi sanoi.

Rankingin voiton on jo varmistanut Rasmus Karlsson, joka ei ole mukana Vuosaaressa. Hän saavutti perjantaina Tukholman seudulla pelatussa DP World Tourin ensimmäisen karsintavaiheen kilpailussa jatkopaikan.

Neljän lyönnin johtoon karannut Anna Backman toivoi lauantailta parempia mailavalintoja. Kuva: Severi Hopsu

Naisten kisassa Anna Backmanilla (-2) on neljän lyönnin etumatka Katri Bakkeriin ja June Weckmaniin (+4).

“Olosuhteet tuloksentekoon olivat loistavat. Lyöminen ja puttaaminen olivat hyvää koko päivän, mutta muutama väärä mailavalinta kostautui ja toi lisälyöntejä korttiin. Huomenna täytyy tehdä parempia valintoja ja jatkaa siitä, mihin tänään jäätiin”, Backman kommentoi.

Bakkerin kanssa kiivaimmin kokonaiskisan voitosta taisteleva Oona Kuronen (+5) jakaa neljättä sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje