16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Finnish Tour jatkuu, vaikka GoGolfin konkurssi pisti pakan levälleen

Vuosaari Golf on tunnettu Finnish Tourin kisakenttä.

GoGolfin ajautuminen konkurssiin tulee muuttamaan Suomen ykköskiertueen järjestelyitä. Tässä vaiheessa ei vielä tiedetä millä tavalla.

GoGolf ilmoitti hakeutuvansa konkurssiin puolitoista viikkoa sitten. Konkurssi ja sen seuraukset ovat luonnollisesti puhututtaneet toimialaa tuon jälkeen. Yksi instanssi, johon konkurssi iskee suoraan, on Finnish Tour, sillä GoGolf on toiminut sen operaattorina parin edellisen kauden ajan ja sen oli tarkoitus jatkaa operoimista myös ensi vuonna.

Konkurssin takia on selvää, että GoGolf ei ole enää jatkossa Finnish Tourin promoottori. Miten ja missä kilpailuita kaudella 2024 järjestetään, on toistaiseksi hämärän peitossa.

”Kiertue tulee jatkumaan ensi kaudella. Nyt on vielä liian aikaista sanoa siitä sen tarkemmin. Meillä on mahdollisuus ottaa kiertue takaisin haltuun, mutta konkurssi-ilmoituksesta on kulunut niin vähän aikaa, että en osaa kertoa enempää”, selventää Suomen PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso.

Suomen PGA ry (Suomen ammattilaisgolfareiden järjestö) omistaa Finnish Tourin, ja se vastasi kiertueen toiminnasta ennen GoGolfin mukaantuloa.

Tällä kaudella Finnish Tourilla pelattiin yhdeksän kilpailua, jotka pitivät sisällään reikä- ja lyöntipelin SM-kilpailut sekä kaksi yhteiskisaa Nordic Leaguen kanssa. Jos Nordic Leaguen kilpailut rajataan laskuista pois, FT:n suurin kisa oli Golf Pirkkalassa pelattu Eezy Open, jonka palkintopotti oli 40 000 euroa.

GoGolf oli suurin osakkeenomistaja Vuosaari Golfissa, jossa pelattiin Finnish Tourin finaali syyskuussa.

”Tiedän, että GoGolf on käynyt keskusteluja ensi kauden kisakentistä ja muun muassa näihin asioihin meillä on saatava selvyys. Mitään salattavaa tässä ei ole, mutta en voi sanoa mitään ennen kuin olen käynyt GoGolfin kanssa tilanteen läpi.”

Laakson mukaan kenttien ja GoGolfin kesken sovitut asiat käytännössä raukeavat konkurssin seurauksena. Finnish Tourin on siten käytävä neuvottelut uudestaan tavalla tai toisella ensi kauden kentistä.

Laakso on ollut tyytyväinen yhteistyöhön GoGolfin kanssa, mitä tulee Finnish Touriin. Sovitut asiat ovat pitäneet ja kiertuetta hoidettu, kuten on luvattu. Puheissa on ollut Finnish Tourin kehittäminen, mitä GoGolf ehti parin vuoden ajan tehdä, mutta se työ jäi nyt heidän osaltaan kesken.

”Emme edes ehtineet käydä läpi tätä kautta ja niitä asioita, jotka onnistuivat tai epäonnistuivat. Tämä tilanne tuli meillekin vähän yllätyksenä”, Laakso kertoo.

”Ikävä kuulla, että golfalalla ei bisnes vedä ja tulee näin iso konkurssi Suomessa. Uskon, että Suomi Golf selviytyy tästä ja ettei tule sen kummempia jälkijäristyksiä”, Laakso miettii.

Finnish Tour on käynnistynyt perinteisesti toukokuussa. Siihen suhteutettuna on vielä hyvin aikaa saada ensi kauden kuviot järjestelyistä ja kentistä lähtien selville. Tässä vaiheessa vuotta ei ole aikaisempinakaan vuosina julkistettu seuraavan kauden kilpailukalenteria.

”Pelaajat eivät ole olleet minuun yhteydessä. Ehkä hekin ottavat lepoa näin kauden jälkeen”, Laakso päättää.

Edit: 8.11. klo. 13:10. Tarkennettu, että Finnish Tourin kehittäminen jäi GoGolfin kanssa kesken.

Lue seuraavaksi: Mitä GoGolfin konkurssipesässä oleville golfosakkeille tapahtuu?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje