[6][5]

[6][5]
Champions Tour - Kilpagolf

Pernicelle voitto Champions Tourin finaalissa - Langer pisteykkönen

Bernhard Langer (oik.) ja Tom Pernice Jr. olivat juhlituimmat sankarit Champions Tourin finaaliturnauksessa. Kuva: Getty Images

Tom Pernice Jr. sai kunnian olla kauden viimeinen voittaja Champions Tourilla. Hän löi Charles Schwab Cup Championship –turnauksen playoffissa Jay Haasin neljännellä uusintareiällä. Kaksikko oli päätynyt kisassa 72 reiän jälkeen tulokseen 269 eli 11 alle parin.

Pernice, 55, tienasi voitollaan 440 000 dollaria kilpailussa, mihin otettiin mukaan rahalistan 30 parasta. Hän oli ykkönen myös kesäkuussa pelatussa Iowan turnauksessa. Voitto oli Pernicelle uran neljäs yli 50-vuotiaiden kiertueella. PGA Tourilla hän on saavuttanut kaksi voittoa.

Haas pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta tuloksin 66 ja 62. Samalla hän tuli tehneeksi kiertueen uuden ennätyksen peräkkäisissä vähintään par-tulokseen pelatuissa kierroksissa, 38 kappaletta. Lauantai oli 60-vuotiaalle pelaajalle vaikeampi päivä. Hän lähti kierrokselle neljän lyönnin johdossa, mutta menetti kärkipaikkansa tuloksen 75 myötä.

Yhdeksän ykköstilaa PGA Tourilla koonnut Haas on voittanut Champions Tourilla 17 kilpailua, joista viimeisimmän kaksi viikkoa sitten Pohjois-Carolinassa.

Kenny Perry (-10) sijoittui Scottsdalessa kolmanneksi, Bernhard Langer ja Colin Montgomerie (-9) jakoivat neljättä tilaa.

Charles Schwab Cupin voiton eli kiertueen kuninkuuden (miljoonan dollarin bonus) jo viikko sitten varmistanut Bernhard Langer ansaitsi viikonvaihteessa 158 000 dollaria rikkoen Hale Irwinin vuonna 2002 tekemän kausitienestiennätyksen, hieman yli kolmella miljoonalla dollarillaan.

Langer, 57, voitti tänä vuonna viisi turnausta Champions Tourilla, näistä kaksi oli majoreita. Hän sijoittui 20 pelaamassaan kisassa 12 kertaa kolmen joukkoon. Langer voitti Charles Schwab Cupin myös vuonna 2010. Saksalainen on kautta aikain toiseksi menestynein pelaaja Euroopan kiertueella, jossa hän on koonnut hulppeat 42 voittoa. Mastersin vihreän takin Langer on pukenut ylleen kahdesti.

<a href=Bernhard Langer on saanut Colin Montgomeriestä vahvan haastajan Champions Tourilla. Monty oli tällä kaudella kiertueen pistetilaston kakkonen. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/11/14110308434716.jpg" width="505">

Vuodesta 2007 Champions Tourilla esiintynyt Langer pelasi toistaiseksi hienoimman kautensa seniorikiertueella. Hänen pelinsä on vuodesta toiseen hämmästyttävän laadukasta, eivätkä mitkään merkit viittaa siihen, ettei näin jatkuisi myös seuraavalla kaudella. Langer ei kuitenkaan spekuloi sillä, kuinka pitkään hän aikoo vielä pelata tai koska Hale Irwinin voittoennätys alkaa olla haarukassa.

”En todellakaan tiedä sitä, en pysty vastamaan tuollaiseen kysymykseen nyt”, Langer sanoi. ”Aion edetä vuoden kerrallaan. Hale Irwinin 45 voiton ennätys ei ehkä rikkoudu koskaan tai kenties sittenkin. Kuka tietää?”

”Kun Irwin oli vielä mukana, silloin kiertueella pelattiin 40-42 turnausta. Itse en pelaa tavallisesti 20 kisaa enempää, joten hänellä oli enemmän tilaisuuksia. Mutta toisaalta, sillä ei ole väliä. Itse en edes tiedä, miten kauan aion vielä jatkaa uraani.”

Syvästi uskovainen Langer on toistuvasti esittänyt samoja syitä, joihin hänen pelaamisensa jatkuminen perustuu.

”Minun on oltava täysin kunnossa, jotta voin jatkaa pelaamista. Siitä täytyy voida myös nauttia, ja menestystä on tultava – nämä asiat kulkevat käsi kädessä. Jos Jumala pyytää minua tekemään jotain muuta, saatan pakata laukkuni jo huomenna, ja toimia niin kuin kutsumus kehottaa. Juuri nyt kutsumukseni on pelata golfia.”

Langer on tällä hetkellä jaetulla viidennellä tilalla Champions Tourin voittotilastossa. Irwin on kaukana omilla luvuillaan, mutta toisena oleva Lee Trevino enää kuuden voiton päässä.