Pelikiimainen Samooja kärkiviisikkoon Scottish Openissa – ”Timanttinen päivä” - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pelikiimainen Samooja kärkiviisikkoon Scottish Openissa – ”Timanttinen päivä”

Kalle Samoojan otteissa oli torstaina ruutia. Kuva: Getty Images

Kolme suomalaista on Rolex-Series-kisassa top 15:ssä.

Kalle Samooja oli päivän suomalaishahmo North Berwickissä käynnistyneessä European Tourin kilpailussa. Hän pelasi kiertueen Rolex-sarjaan kuuluvan Scottish Openin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 65 (-6), mikä oikeuttaa 18 reiän jälkeen jaettuun viidenteen sijaan.

Mukavan alun kierrokselleen saanut Samooja teki seitsemännellä (kentän 16.) reiällä kolmannen birdien, mutta päätti ensimmäisen kenttäpuoliskon tuplabogiin. Tästä sisuuntuneena turkulainen aloitti takaysin (kentän 1–9) sarjalla birdie-birdie-eagle ja täydensi hetkeä myöhemmin hienon päivänsä kuudennella birdiellään.

Loppu sujui tasapainoisesti virheitä vältellen, ja Samoojan vuoden kovin kierrostulos oli tosiasia.

”Timanttinen päivä. Löin palloa todella hyvin, putteri oli lämpöinen ja äijäkin oli hereillä heti startista”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Kierroksen ainoa tahra tuli yhdeksännellä reiällä lähipelissä tulleiden virheiden seurauksena.

”Iskin lähipelissä vähän kädet pakkaseen, mutta se, mitä sen jälkeen tuli, kertoo pelikiimasta. Sain hyvin paikat käytettyä ja pötkön jatkoksi vielä viisimetrinen eagle-putti forelta koteloon”, kolme lyönnin päässä kisaa johtavasta Englannin Lee Westwoodista oleva Samooja jatkoi.

Koko suomalaisnelikko pelasi torstaina iltavuorossa, mutta toisella kierroksella on tiedossa aikaisempaa starttia.

”Aamulla polkaistaan peli sitten taas uudelleen käyntiin. Ihan ok keliä lupailee, joten tuloksetkin varmaan alhaisia.”

Mikko Korhonen ei tehnyt North Berwickin tummuneessa illassa yhtään paria heikompaa reikätulosta. Kuva: Getty Images

Suomalaisten vahvaa panosta täydensivät Sami Välimäki ja Mikko Korhonen tuloksellaan 68 (-3). Sijaa 14 jakavasta kaksikosta Välimäki lähti bogilla liikkeelle, mutta tämän jälkeen esitys oli tyystin virheetön.

”Alku oli tosi tahmea, enkä saanut birdiejä sisään. Rei’illä 7−9 sain käännettyä tilanteen alle parin, ja takaysi tuli mukavasti hyvällä pelillä”, Välimäki sanoi.

Korhonen välttyi suomalaisista ainoana bogeilta. Birdiet hän värkkäsi kolmannella, seitsemännellä ja 12. reiällä.

”Ihan vahvaa lyömistä tänään. Saatiin hemmetin hyvä keli iltapäivälle, tuulta ei ollut juuri lainkaan. Putti ei tippunut ollenkaan tänään, vaikka paikkoja oli reilusti. Silti ihan hyvä päivä”, hän kertoi.

”Tyynessä kelissä kentällä on mahdollisuus pelata hyvä tulos, mutta se muuttuu ihan täysin, kun alkaa tuulla.”

Suomalaisten arpaonni tuntuu jatkuvan kelien suhteen, sillä sääennuste lupaa suhteellisen vakaata ja tyyntä keliä myös perjantaiaamulle.

Scottish Openin neljäskin suomalainen, Tapio Pulkkanen (T39), on kaksi lyöntiä ennustetun cut-rajan yläpuolella. Tuloksella 70 (-1) Renaissance Clubin links-kentällä pelin avannut ”Hattu-Tapio” teki etuysin alkuun ja loppuun sarjan birdie-bogey-birdie. Toisella kenttäpuoliskolla tapahtumia puolet vähemmän: kaksi bogia ja viimeisellä par-viitosella tullut birdie.

”Ihan hyvä aloitus kisaan. Puttaaminen oli positiivista ja rautapelikin toimi hyvin. Draivaamiseen skarppiutta, niin hyvä tulee”, Pulkkanen kommentoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)