18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Paluu arkeen

Hunter Mahan lukeutuu Travelers Championshipin voittajasuosikkeihin. © Getty Images

Travelers Championshipiä on pelattu US Openin jälkeisellä viikolla neljä vuotta. Kisakenttä TPC River Highlands on kiertueen kolmanneksi lyhin, joten se tarjoaa yleisölle ja pelaajille mukavaa vastapainoa vaativan Congressionalin jälkeen.

Jokainen 17 Travelersin edellisestä voittajasta on päätynyt lopputuloksissa kaksinumeroisiin miinuslukuihin, joten kärkipäässä mentäneen tälläkin kertaa selvästi kuutosella alkavilla kierroksilla.

TPC River Highlandsin mielenkiintoisimmat reiät ovat 15, 16 ja 17, joita kutsutaan yhteisnimellä The Golden Triangle. Näillä rei’illä on tänäkin vuonna odotettavissa kisan suurimmat käänteet, sillä kolmikosta ensimmäinen oli viime vuonna ainoa, jolla keskiarvo (-0.218) meni niukasti alle parin.

Travelers Championshipin voittoa puolustava Bubba Watson ei välttämättä lukeudu tällä kertaa kisan suurimpien menestyssuosikkien joukkoon. Hän on New Orleansissa voittamansa kisan jälkeen sijoittunut jokaisessa neljässä pelaamassaan turnauksessa 40:n huonommalle puolelle.

Etukäteen ajatellen korkealle voisi veikata Zach Johnsonia, Hunter Mahania, WebbSimpsonia ja Brandt Snedekeriä.

Connecticutissa vuonna 2007 voittanut Mahan on sijoittunut TPC River Highlandsillä lisäksi kaksi kertaa kakkoseksi ja kerran neljänneksi. Viime viikon karsiutumisestaan huolimatta Mahan on melko hyvässä vireessä, mistä kertoo mm. neljä top-20-sijoitusta ennen US Openia.

Simpsonilla on pohjalla seitsemästä viime kisastaan kuusi top-25-sijoitusta, ja onnistuminen uran ensimmäisessä US Openissa. Hän oli Betshesdassa 14:s.

Vaikka Snedeker ei ole viime aikoina aivan kärkeen yltänytkään, on 11:s tila Congressionalissa hyvä merkki suotuisasta suunnasta. Snedekerin otteet griinillä ovat ottaneet valtavan askeleen eteenpäin; hän on kiertueen puttitilastossa parhaillaan kolmantena.

Johnsonilla on kohtalaisen hyvä historia Travelersissa, vaikka pari viimeistä kisaa eivät ole menneet aivan nappiin. US Openin 30. sijaa ei voi tosin luokitella pettymykseksikään. Sekä väyläosuma- että puttitilasto (molemmissa kahdeksas) osoittavat, että hänkin voi olla Connecticutissa ”vaarallinen”.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje