18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Nyt pitää painaa kaasua

Mikael Salminen löysi perjantaina hyvän puttivireen ja tulos parani roimasti. Kuva Anzel Oy.

Mikael Salminen vastasi sinivalkoisten perjantain parhaasta kierroksesta. Murciassa El Vallen kentällä on ollut koko viikon varsin myrskyisää ja vasta tänään päästiin pelaamaan inhimillisissä olosuhteissa.

Salminen ottikin väkevän niskalenkin kentästä ja upotti peräti seitsemän birdietä. Lopullinen selätys jäi kuitenkin tekemättä, sillä yhden bogeyn ja tuplan myötä kokonaistulos oli neljä alle.

”Peli on ollut melko samanlaista kaikilla kierroksilla, mutta tänään sain putteja paremmin sisään. Huomiseen lähdetään rennoilla fiiliksillä”, vakuutteli Salminen, joka on oletetusta finaalirajasta parin lyönnin päässä.

El Vallesta jatkoon pääsee 18 pelaajaa ja kärkikymmenikön takana on tasaista ja useita miehiä on tasatuloksessa. Jarrutteluun Salmisella ei ole varaa.

Petu ja Jaska asemissa

Samanlaisessa tilanteessa Tarragonassa Luminen kentällä ovat sekä Peter Erofejeff että Jaakko Mäkitalo. Miehet ovat puurtaneet tasaisen varmasti, mutta nyt pitäisi saada uusi vaihde sisään viimeiselle kierrokselle, ettei jatkopaikka ole muiden suoriutumisen varassa.

”Tänään oli taas hyvä päivä. Steadya peliä, mutta ei mitään häikäisevää. Tehtiin tulos ja lähdettiin pois. Huomenna pitää pelata samalla tavalla, mutta tehdä pari birdietä enemmän”, ynnäsi Peter Erofejeff, joka pelasi kaksi alle ja on parin lyönnin päässä jatkopaikasta.

”En malta odottaa huomista”, jatkoi selkeästi tilanteesta nauttiva Erofejeff.

Myös Mäkitalo pelasi kaksi alle ja hän on kokonaistuloksessa lyönnin Patua jäljessä.

”Tänään oli jopa mahdollisuus pelata hyvä rundi, mutta jätin putit järjestään vähän lyhyiksi”, harmitteli Jaska.

Mäkitalon olkapää kipeytyi torstain kierroksen jälkeen ja hän jopa hetken harkitsi kilpailusta vetäytymistä.

”Onneksi se ei varsinaisesti sattunut lyödessä. Ehkä kuitenkin vähän varoin sitä vaistomaisesti, koska monta lyöntiä jäi ´roikkumaan´ oikealle.”

Lauantain ostoslistalle Mäkitalo piirsi hyvän peruskierroksen. Luminen kentällä pelaava kolmas suomalainen Janne Martikainen pelasi tänään hyvin (-1), mutta jatkopaikkaan on jo lähes toivoton matka.

Ervasti etenee kuin juna

Valenciassa Tapio Pulkkanen parantaa menoaan kierros kierrokselta, mutta hänelle tuttua ilotulitusta ei ole vielä nähty. Perjantaina neljän birkun ja kahden bogin myötä tulos oli -2 ja jatkopaikkaan on vähintään viisi lyöntiä.

Tiukimmin jatkopaikassa on kiinni Markus Ervasti, joka etenee Las Colinasissa tuiverruksen keskellä kuin juna. Päivän saldo oli kaksi alle ja sijoitus T19. Las Colinasin kentältä 17 parasta on varmasti jatkossa, joten Ervasti on hankalassa tilanteessa: riittääkö peruspeli vai pitääkö painaa kaasua. Rintama rajalla on todella tasainen.

”Tänään oli hyvä keli ja peruspeli. `Vakaalla` kierroksella mennään huomenna jatkoon”, arvioi Ervasti.

Janne Mommo ja Antti Ahokas ovat käytännössä menettäneet mahdollisuutensa.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje