[14][27]

Nuori tähtipelaaja lähetti caddiensa kilometritehtaalle kesken kilpailun

Will Zalatoriksen ja Ryan Goblen tiet erkanivat Wyndham Championshipissä. Kuva: Getty Images

Will Zalatoriksen valmennustiimiin kuuluva Josh Gregory heitti lauantaina pelaajan bäginhihnan olalleen.

Maailmanlistalla sijalla 14 oleva Will Zalatoris on antanut caddielleen potkut kesken turnauksen. Kaksikon tiet erkanivat PGA Tourin ohjelmaan kuuluvassa Wyndham Championshipissä toisen kierroksen jälkeen.

Zalatoriksen bägiä lauantaina Sedgefield Country Clubin kentällä kantoi hänen valmennustiimiinsä kuuluva Josh Gregory. Zalatoris oli viikonlopun alla sijalla 39, mutta on noussut top 15:een pelattuaan kolmannella kierroksella tuloksen 66.

Pian 26 vuotta täyttävä Zalatoris kertoi, että Ryan Goblen erottaminen oli vaikein päätös, jonka hän on joutunut golfurallaan tekemään. Sen taustalla oli huonosti sujunut kuukausi, joka alkoi vaikuttaa parivaljakon keskinäisiin väleihin myös kentän ulkopuolella.

”Se mitä tapahtui kentällä, alkoi heijastella kaikkeen muuhunkin. Hän on hyvä kaveri, mutta tilanne alkoi olla haitaksi molemmille. Päätös oli todella vaikea, ja etenkin kun se piti tehdä tällaisessa paikassa.”

Kaksikon yhteistyö käynnistyi yli kolme vuotta sitten, jolloin Zalatoriksella ei vielä ollut täyttä pelioikeutta USA:n kakkoskiertueelle. Viime vuonna PGA Tourilla vuoden tulokkaaksi valittu Zalatoris on saavuttanut pääkiertueella ison määrän kovia sijoituksia, mutta avausvoitto uupuu vielä. Edellinen top 10 -sijoitus tuli kesäkuun U.S. Openissa, jossa hän oli toinen. Majoreissa Zalatoris on sijoittunut kuudesti kymmenen parhaan joukkoon.

Ensi viikolla PGA Tourilla pelattavassa kauden ensimmäisessä playoff-turnauksessa Zalatoriksen caddiena toimii Joel Stock, joka on tehnyt yhteistyötä Ben Cranen ja Cameron Tringalen kanssa. Zalatoris sanoi, ettei sulje pois sellaista mahdollisuutta, että Goble palaisi vielä hänen caddiekseen jossain vaiheessa.

PGA Tourin runkosarjan päättävän Pohjois-Carolinan turnauksen kolmas kierros jouduttiin jättämään kesken epävakaan sään vuoksi. Kierrostaan 11 reikää pelanneet Sungjae Im ja Brandon Wu jakavat kärkipaikkaa tilanteessa -12.

Kierroksensa loppuun pelanneista kovimman tuloksen, 63, on iskenyt Kiradech Aphibarnrat (-10), joka on jaetulla viidennellä tilalla.

Lue seuraavaksi: "Lumiukolla" kisan aloittanut tuleva supertähti paalulla PGA Tourilla