”Lumiukolla” kisan aloittanut tuleva supertähti paalulla PGA Tourilla - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

"Lumiukolla" kisan aloittanut tuleva supertähti paalulla PGA Tourilla

Vuonna 2002 syntynyt Joohuyng Kim on noussut jo Korean kakkospelaajaksi, Kuva: Getty Images

Rickie Fowlerille ja Danny Willettille kävi Pohjois-Carolinassa kehnosti.

Ryminällä maailman huipulle tullut Joohyung Kim pelasi Greensborossa Pohjois-Carolinassa meneillään olevan PGA Tourin kilpailun toisella kierroksella tuloksen 67. Hän siirtyi Wyndham Championshipissä kokonaistilanteeseen -9, jolla heltiää jaettu kärkipaikka yhdessä Brandon Wun ja Ryan Mooren kanssa.

Kim teki perjantain kierroksellaan seitsemän birdieä. Ainoa bogey syntyi 12. reiällä (par 3), jolla hän ei pystynyt lyhyeksi jääneen tiilyönnin jälkeen pelastamaan paria.

Korealainen on ollut yksi viime aikojen puhutuimmista pelaajista. Hän nousi heinäkuussa suuren yleisön tietoisuuteen yltämällä DP World Tourin ja PGA Tourin kalenteriin kuuluvassa Scottish Openissa kolmanneksi.

Erikoiseksi Kimin, 20, johtoaseman Sedgefield Country Clubilla tekee se, että hän aloitti turnauksen ”lumiukolla” eli reikätuloksella kahdeksan. Jatkossa syntyi toisen päivän tapaan seitsemän birdieä, joten melkoisen teräshermoisesta pelaajasta on kysymys.

PGA Tourin väliaikaisen jäsenyyden saanut Kim kertoi, ettei voinut kuin nauraa ensimmäisen reiän (par 4) suoritukselleen.

”En siitä sen kummemmin hikeentynyt. Sehän oli vain yksi huono reikä. Mietin vain, että voin olla vaikka kuinka hyvissä asemissa, jos pelaan seuraavat 35 reikää hyvin. Näinhän siinä myös kävi”, hän sanoi.

”Paremmin peli on sujunut kuin kuvittelin, ja se on pelkkää bonusta.”

Maailmanlistalla sijalle 34 nousseelle Kimille on helppo luvata loistavaa tulevaisuutta, jopa supertähteyttä. Soulissa syntynyt pelaaja on voittanut Aasian ja Korean kiertueilla yhteensä neljä kilpailua. Viisi ykköstilaa on tullut pienemmiltä kiertueilta, Asian Development Tourilta ja Philippine Golf Tourilta.

Kim säväytti kesäkuussa sijoittumalla U.S. Openissa 23:nneksi, kauden viimeisessä majorissa, Open Championshipissä, hän oli 47:s. Viime viikolla Detroitissa käydyssä PGA Tourin kilpailussa ennakkoluuloton nuorukainen otti seitsemännen sijan.

Wyndham Championshipissä ratkeaa, ketkä 125 FedEx Cupin pistetilaston parasta jatkavat PGA Tourin pudotuspeleihin ja säilyttävät pelioikeutensa kiertueelle. Ohraisesti kävi kilpailussa karsiutuneille Rickie Fowlerille ja Danny Willettille, joilla ei FedEx Cupin pisteissä strategisen rajan alapuolelle jääneinä ole asiaa playoffeihin.

Fowlerilla on vuoden 2015 Players Championshipin voiton ansiosta vielä useampi kausi automaattista pelioikeuttaan jäljellä. Willett sen sijaan joutunee hakemaan korttinsa uusintaa USA:n kakkoskiertueen Korn Ferry Tourin finaaleista.

Sekä Fowler että Willett ovat parhaimmillaan olleet maailmanlistalla top 10:ssä.

Lue seuraavaksi: Huhhuh, Huh, millainen kierros! – Pohjois-Carolinan turnauksessa riittää panoksia

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje