Huhhuh, Huh, millainen kierros! – Pohjois-Carolinan turnauksessa riittää panoksia - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Huhhuh, Huh, millainen kierros! – Pohjois-Carolinan turnauksessa riittää panoksia

John Huh on matkalla PGA Tourin ensimmäiseen playoff-turnaukseen. Taustalla kävelevän Matt Wallacen tilanne näyttää hieman kinkkisemmältä. Kuva: Getty Images

John Huh pelasi ristiriitaisin tuntein uransa kovimman kierroksen.

Itseluottamus ei ollut ensisijainen ase, josta John Huh sai virtaa Greensborossa Pohjois-Carolinassa käynnistyneessä PGA Tourin kilpailussa. Hän hurjasteli Sedgefield Country Clubin kentällä torstaina tuloksen 61 (-9), ja sillä irtoaa Wyndham Championshipin kärkipaikka avauspäivän jälkeen.

Huh hyökkäsi ensimmäisessä peliryhmässä aamun lempeämpiä olosuhteita hyödyntäen. Lopputulemana oli uran kovin kierros. Pelaaja kuvaili tilannetta hieman oudoksi ja yllättäväksi.

”Omituista, koska pelini ei tuntunut hyvältä. Tunteet ovat vähän ristiriitaiset, mutta otan tällaisen kierroksen vastaan minä päivänä tahansa. Onnistuin hyödyntämään hyvät lyönnit, muuta en osaa sanoa”, kertoi Huh, joka on kaksi lyöntiä toisena olevan Sungjae Imin edellä.

Huh käytti 29 lyöntiä etuysillä, joka sisälsi viisi peräkkäistä birdieä. Bogittoman kierroksen toinen kohokohta osui loppusuoralle hänen pelattua kolme viimeistä reikää eaglen tahdittamana kolme alle.

”Tiesin, että se lähti liian lujaa, mutta osuma oli hyvä ja pallo pysyi linjallaan. Olin onnekas, kun pallo osui lipputankoon, ja painui sisään. Se oli yksi niistä puteista, joka osui tähtäyspisteeseen, ja vain toivoit, että pallo menisi reikään”, Huh kuvaili 15. reiällä uponnutta noin 12-metristä eagle-puttiaan.

Uransa kolmesta 62 lyönnin tai sitä paremmasta kierroksesta kaksi Huh, 32, on tilastoinut Sedgefieldissä.

Ainoan PGA Tour -voittonsa Meksikossa kymmenen vuotta sitten saavuttanut Huh on ollut maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 62 vuonna 2013. Sittemmin sijoitus on käynyt heikoimmillaan 800:n huonommalla puolella ollen nyt 248:s.

Hän pelaa runkosarjan viimeisessä turnauksessa kauden 19. kilpailuaan. Koossa on yksi top 10 -sijoitus ja kahdeksan karsiutumista. Huh majailee FedEx Cupin pistelistalla sijalla 111, joten pääsy kiertueen ensimmäiseen playoff-turnaukseen näyttää varmalta. Ensi viikolla pelattavaan Memphisin kisaan pääsee pistelistan 125 parasta.

Panokset Greensborossa ovat kovat, sillä monella pelaajalla riittää tänä viikonloppuna jännitettävää pudotuspelipaikkansa kanssa. Pistetilaston strategisen rajan molemmin puolin löytyy muun muassa Rickie Fowlerin, Matt Wallacen ja Danny Willettin kaltaisia tekijöitä. Tämän hetken tilanteen perusteella koko kolmikko olisi luisumassa FedEx Cupin playoffien ulkopuolelle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje