[13][26]

[13][26]
Nordic League

Simo Haavisto hienosti kakkoseksi Nordic Liigassa

Fredrikstadin kisan suurin yllättäjä taipui ruotsalaisvoittajalle vasta uusinnan jälkeen. "On hyvä nähdä, että jo nyt on mahdollista pärjätä tällä tasolla", Haavisto sanoi.

Simo Haavisto taisteli kynsin hampain uransa ensimmäisestä ammattilaisvoitosta Nordic Liigaan kuuluvassa Swedish Golf Tourin kilpailussa.

Naantalilainen lähti Gamle Fredrikstad Openin päätöspäivään tasatilanteesta isäntämaan Daniel Jennevretin kanssa, eikä kaksikko saanut toisistaan eroa myöskään kolmannen kierroksen (70) päätteeksi. Jennevret ratkaisi lopulta pelin edukseen ensimmäisellä uusintareiällä tekemällään birdiellä.

Haavistolla oli mainio tilaisuus hoitaa voitto kotiin jo ”varsinaisella peliajalla”. Hän johti kisaa lyönnillä ennen Gamle Fredrikstad Golfklubbin 18. reikää, mutta teki toisen peräkkäisen bogin huonoon saumaan. Jennevret selvitti tämän par-viitosen par-tuloksella, ja loppu oli historiaa.

Vaikka voitto oli jo käden ulottuvilla, play off -tappio ei Aurinko Golfin 20-vuotiasta pelaaja suuremmin harmittanut. Tulihan tänä vuonna alkaneen ammattilaisuran upein saavutus näyttävän esityksen jälkeen. Haaviston ja Jennevretin 54 reiän tulos alitti parin 15 lyönnillä.

”Päätöskierros oli tasaisen hyvä. Putteri toimi koko viikon loistavasti ja huippulähestymiset mahdollistivat birdieiden tekemisen”, Haavisto sanoi.

”Tällainen sijoitus merkkaa todella paljon näin ammattilaisuran alkuvaiheilla. On hyvä nähdä, että jo nyt on mahdollista pärjätä tällä tasolla.”

Tanskan Nicolai Kristensen (-14) sijoittui Fredrikstadissa kolmanneksi.

Antti Ahokas (-11) oli turnauksessa kahdeksas, Lauri Ruuska (11:s) jäi hänestä lyönnin päähän. Muista jatkoonpäässeistä suomalaisista Kim Koivu (-7) oli 23:s, Mikko Lehtovuori (-6) 28:s ja Tuomas Salminen (par) 52:s.

Ahokas jatkaa Nordic Liigan rankingissa parhaana suomalaisena sijalla viisi. Kärjessä on Katrineholmissa meneillään olevassa Challenge Tourin kilpailussa mukana oleva Ruotsin Christopher Feldborg-Nielsen.

Fredrikstadista saadut 4352 pistettä nostivat Haaviston sijalle 38. Se tarkoittaa sitä, että hänellä on hyvät mahdollisuudet päästä kauden lopussa pelattavaan Nordic Liigan finaalisarjaan.

”Loppukaudella pelaan kaikki Nordic Liigan kisat mihin pääsen, ja tavoite on pelata neljä finaalikisaa, joihin pääsee rankingin top 60”, Haavisto suunnitteli.