16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Onnetar on kääntänyt Honkalalle selkänsä – voitto karkasi nyt pitkäksi venyneessä uusinnassa

Matias Honkala joutui pettymään viikonlopun NL-turnauksen uusinnassa. Kuva: Getty Images

Matias Honkalan ja Alexander George Francesin playoff ratkesi kuudennella uusintareiällä.

Matias Honkala (-8) esiintyi jälleen edukseen Nordic Liigan talvisarjaan kuuluneessa Gironan turnauksessa. Hän nousi tuulisena päivänä tuloksen 70 myötä Ecco Tour Catalunya Championshipin uusintaan, jossa joutui taipumaan kovan taistelun jälkeen Alexander George Francesille kuudennella playoff-reiällä.

Uusinnan kolmas osapuoli oli Ruotsin Fabian Sundén, joka pullahti ulos kilvasta ensimmäisellä playoff-reiällä tekemänsä bogin myötä. Tämän jälkeen Honkala ja Frances palasivat vielä viidesti 18. tiille, kunnes tanskalainen sinetöi voittonsa uusinnan ainoalla birdiellä.

Voitto oli Francesille uran kolmas Nordic Liigassa.

Playoff-tappio merkitsi Honkalalle jälleen yhtä karvasta takaiskua. Hän on vuosikaudet jahdannut sinnikkäästi ensimmäistä kansainvälistä ammattilaisvoittoa, mutta kerta toisensa jälkeen joku muu on vetänyt pidemmän korren. Viimeksi hieman toista viikkoa sitten, jolloin matto kiskaistiin hänen jalkojensa alta Emporda Golf Clubin kentällä pelatun kilpailun uusinnassa. Vaikka sanonnan mukaan onni pitää ansaita, soisi Honkalan jo tehneen tämän eteen tarpeeksi.

Voiton menettämisestä huolimatta Honkala ei ollut pettynyt panokseensa.

”Vaikka ei voittoa irronnut tänäänkään, niin voitin silti itseni, joten pitää olla tyytyväinen. Jos ei muuta, niin ainakin tuli kunnolla kokemusta uusinnasta.”

”Oli oikein hyvä päivä ottaa kärkeä kiinni: tuuli kovaa ja Stadium kenttänä, niin tiesin, että tuloksenteko tulee olemaan vaikeata. Onnistuin pelillisesti hyvin. Maltoin odottaa birdie-paikkoja ja pelasin fiksusti vaikeat väylät”, hän sanoi.

Honkalalle top 3 -sijoitus oli uran 12:s Nordic Liigan tai Challenge Tourin koitoksissa. Top-kymppejä hänellä on koossa 18 kappaletta.

Saku Ellilä (-2) jakoi Gironassa 15. ja Casper Simberg (+1) 27. sijan. Turnauksen nimekkäin pelaaja, Mikko Korhonen (+2) päätyi sijalle T31. Muut suomalaiset karsiutuivat.

Honkala on neljän kilpailun jälkeen Nordic Liigan rankingissa viidentenä. Kärjessä on Ruotsin Christofer Rahm.

Ecco Tour Catalunya Championship päätti Nordic Liigan neljän turnauksen talvisarjan. Kaksi ensimmäistä kilpailua kuuluivat Cutter&Buck Tourin ohjelmaan ja kaksi jälkimmäistä olivat Ecco Tourin kisoja. Nordic Liigan turnaukset jatkuvat huhtikuun alussa Puolassa Sand Valley Golf Resortissa.

Uutista päivitetty 3.3.2024 klo 8.55. Lisätty tekstiin Matias Honkalan kommentit.

Lue seuraavaksi: Matias Honkalalle jäi huippukisasta käteen harmitus: "Pistää ketuttamaan"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)