16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Matias Honkalalle jäi huippukisasta käteen harmitus: "Pistää ketuttamaan"

Matias Honkala ei vieläkään saanut kauan odottamaansa voittotiliä auki. Kuva: Getty Images

Matias Honkalan tasoittava birdie-putti livahti täpärästi ohi ensimmäisellä playoff-reiällä.

Matias Honkala (-11) venyi Emporda Golf Clubilla Espanjassa käydyssä Nordic Liigan talvisarjan kilpailussa voittokamppailuun. Hän eteni GolfStar Winter Series Forestissa uusintaan Christofer Rahmin kanssa, mutta ruotsalainen veti playoffissa pidemmän korren.

Jaetulta kolmannelta tilalta päätöspäivään lähtenyt Honkala oli yksi kuudesta kolmannen kierroksen loppusuoralla tilanteessa -10 olleista kilpailijoista. Honkala teki Forest Coursen viimeisellä reiällä birdien, ja enää takana tulleen kärkiryhmän pelaajien oli mahdollisuus sotkea hänen voittohaaveensa.

Kolmikosta Rahm onnistui par-nelosella samassa tempussa kuin Honkala, joten edessä oli paluu 18. väylän tiille.

Uusinnassa Honkalan avaus ajautui estealueelle, sentin päähän vedestä, josta hän sivalsi lähestymisensä hienosti kahteen metriin. Väylällä ollut Rahm laittoi omansa puoli metriä kauemmas lipusta, joten tiedossa oli puttikisa. Paineet jäivät lopulta Honkalalle, jonka reiän reunaa myötäillyt pallo ei suostunut uppoamaan.

”Päivä lähti käyntiin juuri sillä tavalla kuin halusinkin: vahvaa peliä ja pääsin hyvin birkkupaikoille. Tuuli nousi vähän takaysillä, mikä pikkuisen pisti homman hankalaksi, mutta tein kovan birdien 18:lla. Ajattelin, että sillä olisi voitto irronnut”, Honkala sanoi.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Cutter & Buck Tour (@cutterandbucktour_) jakama julkaisu

Pitkä rivi top-kolmosia

Honkala on jo pidempään ollut tiukimmin avausvoittoaan kansainvälisissä ammattilaiskilpailussa jahdannut suomalaispelaaja. Nyt tuli uran 17:s top 10 -sijoitus Nordic Liigan tai Challenge Tourin kisoissa. Näistä peräti 11 on top-kolmosia.

”Kyllähän se pistää ketuttamaan, kun ei sitä voittoa irtoa”, Honkala myönsi avoimesti.

Christofer Rahmille voitto oli myös uran ensimmäinen top 3 -sijoitus Nordic Liigassa.

Kim Koivu (-5) jakoi Gironan seudulla pelatussa turnauksessa 12. sijan ja Antti Ahokas (+7) oli 53:s. Muut suomalaiset karsiutuivat.

Nordic Liigan talvisarjan kaksi ensimmäistä kilpailua kuuluivat Cutter&Buck Tourin ohjelmaan. PGA Catalunya Resortissa pelattavat kaksi seuraavaa turnausta ovat puolestaan Ecco Tourin kisoja.

Lue seuraavaksi: Honkala hyytyi Tanskassa selvässä johtoasemassa – Entinen teinitähti palasi voittojen tielle

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje