18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Honkala hyytyi Tanskassa selvässä johtoasemassa – Entinen teinitähti palasi voittojen tielle

Copenhagen Challenge päättyi Matias Honkalan osalta isoon pettymykseen. Kuva: Getty Images

Virheiden sävyttämä päivä avasi takaa-ajajille tien menestykseen.

Matias Honkala (-9) ei onnistunut säilyttämään ylivoimaista johtoaan Kööpenhaminassa päättyneessä Challenge Tourin kilpailussa. Kuuden lyönnin etumatkalta sunnuntaihin lähtenyt Honkala pelasi Copenhagen Challengen neljännellä kierroksella tuloksen 75, ja putosi kolmannelle sijalle.

Hän oli alussa terävänä tehtyään birdien kolmannella reiällä. Honkala sortui pian tämän jälkeen kolmeen peräkkäiseen bogiin, ja etuysillä napakasti pelannut Casey Jarvis nousi aivan hänen kantaansa.

Honkala käynnisti takaysin tuplabogilla, mutta nousi kahden birdien myötä uudelleen voittotaisteluun. Haaveet isosta menestyksestä haihtuivay kuitenkin Royal Golf Clubin kentän 15. reiällä tulleeseen tuplabogiin.

Putoaminen kärjestä oli luonnollisesti iso pettymys Honkalalle, etenkin kun tällä tasolla harvoin menetetään kuuden lyönnin johtoasemaa.

”Vähän vaikeampi päivä kentällä. Heikkoja rautalyöntejä tuli lyötyä ja liikaa griinimissejä. Pari tuplaakin tuli, kun löin veteen avaukset”, Honkala sanoi.

”Kympin arvosana kuitenkin kisasta, vaikka voitto nyt suistuikin ohi. Hyviä oppeja tuli tänään, ja seuraavalla kerralla olen varmasti valmiimpi voittamaan kisan.”

Kolmannen top 10 -sijoituksen Challenge Tourilla ottanut Honkala jakoi kolmannella tilallaan uransa parasta saavutusta. Sama sijoitus tuli heinäkuussa 2021 Itävallassa käydyssä haastajakiertueen turnauksessa. Kauden ensimmäisen CT-kilpailunsa pelannut Honkala on esittänyt pitkin kevättä vahvoja otteita Nordic Liigassa, jonka rankingissa hän on neljäntenä.

Nähdysti Honkalan, 24, pelin taso alkaa riittää kärjen vauhtiin myös Challenge Tourilla, ja se on isossa kuvassa tärkeintä. Parhaat pelivuodet ovat sipoolaisella edessäpäin.

Voittoon Kööpenhaminassa kiri bogittoman 66 lyönnin kierroksen iskenyt Matteo Manassero (-12), jolle pelit ehtivät olla pitkään tuskien taivalta.

Entinen teinitähti nousi kohinalla huipulle voitettuaan viime vuosikymmenen alussa neljä DP World Tourin kilpailua. Hänestä tuli myös ensimmäinen pelaaja, joka on pystynyt kolmeen Euroopan pääkiertueen kilpailun voittoon teini-ikäisenä.

Korkeimmillaan 25:nneksi rankattu Manassero ehti valahtaa maailmanlistalla muutama vuosi sitten sijan 1000 huonommalle puolelle, ja italialaisen peli oli totaalisessa takalukossa. Parin viimeisen vuoden aikana Manassero, 30, on alkanut napsia top 10 -sijoituksia Challenge Tourilla, ja toiveet kortin saamiseksi DP World Tourille ovat nyt korkeammalla kuin vuosiin.

Etelä-Afrikan Casey Jarvis (-11) oli Kööpenhaminan turnauksessa kakkonen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)