[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - Nordic League

Matias Honkalalle jäi luu käteen, kun Nordic Leaguen finaali typistyi kahteen kierrokseen: "Ei siellä pystynyt pelaamaan"

Matias Honkala pelasi CT:llä kauden mittaan kymmenen kisaa. Kuva: Getty Images.

Matias Honkala voi vielä kääntää mollin duuriksi onnistumalla DPWT:n karsinnoissa.

Nordic Leaguen finaali, Road to Europe Final, sai perjantaina eräänlaisen antikliimaksin, kun kisan ja kauden viimeinen kierros päädyttiin peruuttamaan huonon sään johdosta.

Voitto ratkaistiin Ruotsin Adam Anderssonin ja Tanskan Sebastian Wiisin kesken jatkoreiällä, jolla Andersson oli etevämpi.

Hienon kauden pelanneen Matias Honkalan kannalta päätös oli ikävä, sillä sen myötä paloi mahdollisuus nousta kiertueen pistelistalla viiden parhaan pelaajan joukkoon ja ansaita sitä kautta pelioikeus Challenge Tourille ensi kaudeksi.

Kilpailun keskeyttämistä Honkala ei kuitenkaan jossitellut.

”No sanotaan, että eilinen rundi oli liian heikko. Olisi tässä voinut vielä nousua yrittää, mutta ei siellä pystynyt enää pelaamaan. Siellä oli 17–18 sekunnissa tuuli ja varmasti 25 metriä sekunnissa puuskissa. Oli jopa vähän hullua lähteä yrittämään”, Honkala kertoi kisan jälkeen.

Honkala jakoi finaalissa 13. sijan ja rankingissa hän oli lopulta kahdeksas. Hän pelasi kauden aikana 17 kilpailua. Hänen edelleen rankingissa sijoittuneet kilpakumppanit kisasivat kiertueella keskimäärin 23 kertaa eli kuusi kertaa Honkalaa enemmän.

Honkala jäi kortista lopulta 4500 pistettä. Hän ansaitsi keskimäärin 2161 pistettä kisaa kohti, joten pelaamalla muutaman kisan enemmän hän olisi tasaisen vauhdin taulukolla ansainnut kortin CT:lle ensi kaudeksi. Toki asia ei ole näin yksinkertainen, mutta pientä spekuloinnin varaa kisaohjelma jättää.

”Kyllä se näin on. Pelasin aika paljon vähemmän kuin moni muu. Tuli kuitenkin kymmenen kisaa CT:llä, niin kisoja jäi väkisinkin väliin. Se oli vähän kaksipiippuinen juttu. Kun köpiksessä tuli kolmas sija heti alkuun, niin se vähän pakottikin vähän siellä CT:llä”, Honkala pohti.

”Kyllä se (sijoittuminen viiden parhaan ulkopuolelle rankingissa) harmittaa. Tiedän, että on ollut koko kauden mahdollisuuksia, ja olen mokaillut niitä. Peli on ollut hyvää pitkään, mutta en ole saanut sitä oikeata onnistumista”, hän sanoi.

Challenge Tourin urakointi toi kuitenkin Honkalalle CT:n rankingin 89. sijan, jonka ansiosta hän saa suhteellisen vahvan kategorian ensi kaudeksi. Sijoittumalla Nordic Leaguessa viiden kärkeen hän olisi todennäköisesti saanut hieman vahvemman kategorian, mutta nytkin kisoja on luvassa todennäköisesti toista kymmentä. Esimerkiksi Lauri Ruuska ja Roope Kakko aloittivat kuluvan kauden vastaavalla kategorialla CT:llä.

Seuraavaksi Honkala pelaa DPWT:n karsintojen kakkosvaiheessa marraskuun ensimmäisellä viikolla. Kausi kokonaisuudessaan oli hyvä ja Honkala nosti perustasoaan sen kuluessa merkittävästi.

”En osaa ottaa tätä pettymyksenä. Paljon on tehty oikeita juttuja, kun olen pystynyt menemään näin paljon eteenpäin tämän kauden aikana.”

Artikkelia päivitetty kello 16.16: Honkalan sijoitus CT-rankingissa.

Lue seuraavaksi: Omaa bägiään kantanut Honkala kuntoili Itävallassa hyvän sijoituksen